Een hele pagina in een regionaal dagblad markeert de domheid van ons College van Burgemeester en Wethouders

Foto: noordwijk.nieuws.nl

VVD fractievoorzitter Roberto ter Hark legde de zenuw een jaar geleden al bloot, door vragen te stellen over de zijns inziens gigantische fouten die er gemaakt zijn bij het vaststellen van het nieuwe bestemmingsplan Zeewaardig. Hierdoor wordt het o.a. mogelijk dat Bever Holding maar liefst 29 meter hoog mag bouwen in het Gat van Palace, oftewel ruim 6.000 vierkante meter meer dan de bedoeling was. Anders gezegd een cadeautje voor Bever Holding van Ronnie van de Putte van een slordige 50 miljoen euro. Als voorlopig klap op de vuurpijl verscheen vandaag een hele pagina in een regionaal dagblad, waarin – nu een jaar later – burgemeester Jan Rijpstra zegt geschrokken te zijn van de onverklaarbare fouten in het nieuwe bestemmingsplan.

En dat terwijl het College de risico’s zo goed had laten checken door het bedrijf KuiperCompagnons waarvoor zij zegt een hoog bedrag te hebben betaald. Hoe hoog, dat wil Rijpstra niet zeggen, maar wat vast staat is dat er destijds 1,2 miljoen euro voor apart is gezet. Als je het vlug zegt is het niks! Zeker wanneer je het afzet tegen de reeds genoemde 50 miljoen euro.

Anderen die profiteren van dit foutje zijn (daar is ie weer) Grand Hotel Huis ter Duin, de terrashouders aan de Koninging Wilhelmina Boulevard, de ondernemers aan De Grent en de bewoners van de Golfflat, want ook hun bouwvolumemogelijkheden zijn beduidend groter geworden. Gefeliciteerd allemaal …………..

Nu wil Rijpstra wederom de hulp inroepen van specialisten, die hem duidelijk moeten maken hoe het gesteld is met de integriteit van alle betrokkenen. Onzin natuurlijk, want wat mij betreft stoppen we per direct met het continu inhuren van zogenaamde peperdure specialisten en gaat het College zich is een tijdje bezighouden met NAVELSTAREN (het is per slot van rekening toch vakantietijd) om er op die manier achter te komen hoe het staat met haar eigen deskundigheid, iets waarover ik zelf graag een voorspelling durf te doen. Echter om Rijpstra de kans te geven om mijn voorspelling zelf boven tafel te tillen, houd ik deze voorlopig maar voor me.

Gelukkig voor het College dat zij geen Raad van Bestuur is van een beetje onderneming, want dan waren zij inmiddels met pek en veren besmeurd hun kantoor uitgezet!

Misschien tot slot toch nog een kleine tip: “luister in het vervolg eerst eens naar VVD fractievoorzitter ter Hark, misschien wel het meest intelligente raadslid van Noordwijk”.