Zingende Koffiemeisjes bezorgen kwetsbare ouderen heerlijke middag

Foto: Stichting Achtzaam

Om de cliënten van Stichting Achtzaam samen met hun luister-maatjes en de cliënten van Herberg Welgelegen een achtzame middag te bezorgen en het jaar goed af te sluiten,  treden de Zingende Koffiemeisjes donderdag 8 december op in Herberg Welgelegen. 

Na dit optreden staat Mirjam Paap, oprichter van Stichting Achtzaam, stil bij de activiteiten van het afgelopen jaar en zal zij een blik vooruit werpen op 2017. Daarnaast geeft Mona Keizer, kamerlid voor het CDA, een lezing.  Op deze wijze bedanken wij ook onze samenwerkende partijen, sponsoren én onze vrijwilligers, door wiens steun wij het afgelopen jaar een positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan kwetsbare personen in de gemeente Katwijk en omgeving.

Eenzaamheid overkomt je

Mirjam Paap en Fleur van den Horn, oprichters van Achtzaam, geven aan hoe hard de aanpak van eenzaamheid nodig is: “In Nederland zijn 5 miljoen mensen eenzaam. 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Het blijkt dat zij maar 1 keer per maand iemand anders spreken. Het is toch niet te geloven dat zoveel mensen in Nederland eenzaam zijn? Veelal kunnen deze mensen er zelf helemaal niets aan doen. Het overkomt je, doordat bijvoorbeeld een partner wegvalt, je ziek wordt of doordat je gewoon ouder bent. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt, vereenzaam je. Dat willen wij tegengaan”.

Achtzaam kan alle steun goed gebruiken

Mirjam: “Door de steun van onze sponsoren en vrijwilligers kunnen wij kwetsbare personen de oprechte aandacht bieden die ze nodig hebben. Wilt u uw steentje bijdragen aan het aanpakken van eenzaamheid, dan kunt u ons helpen als sponsor of een (eenmalige) donatie doen via onze website. Op deze manier kunnen we nog meer mensen helpen!

Meer informatie over Stichting Achtzaam is te vinden op www.achtzaam.nl.

Reacties

article
11437
Zingende Koffiemeisjes bezorgen kwetsbare ouderen heerlijke middag
Om de cliënten van Stichting Achtzaam samen met hun luister-maatjes en de cliënten van Herberg
https://noordwijk.nieuws.nl/events/20161201/zingende-koffiemeisjes-bezorgen-kwetsbare-ouderen-heerlijke-middag/
2016-12-01T20:00:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/242/2016/12/01195729/zingendekoffiemeisjes.jpg
Events, Kunst en cultuur, Nieuws, Opmerkelijk