GRIEZELLIGE KINDERBOEKENWEEK IN NOORDWIJK

Foto: Paul van Loon

Van 4 tot 15 oktober is het weer Kinderboekenweek en dit jaar staan griezels en engerds centraal.  Het prieel in Boekhandel van der MEER wordt omgetoverd in een spookhuis en schrijvers komen op bezoek.

Traditiegetrouw wordt de Kinderboekenweek geopend het Lemniscaat Kinderboekenfeest op woensdagmiddag 4 oktober. Dit jaar vindt het feest plaats in het Vinkeveld op de basisscholen De Jutter en Hoffenne. Lemniscaat neemt een heleboel schrijvers en illustratoren mee naar Noordwijk die creatieve workshops zullen geven, waaronder Martijn van der Linden en Marancke Rinck de schrijvers van het prentenboek van de kinderboekenweek en winnaars van de gouden penseel.  

Aanvang 14 uur, toegangskaartjes (€2,50) verkrijgbaar bij Boekhandel van der Meer en Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk.

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober verbindt de Geluksroute inwoners van de Bollenstreek met elkaar. Bij van der MEER/Het Cultuurcafé is het geluk te vinden in de kinderboekenhoek.

Zaterdag 7 oktober is Dolfje Weerwolfje te gast! Er wordt voorgelezen uit de Dolfje Weerwolfje boeken en iedereen kan met Dolfje op de foto.

Tussen 11 en 13 uur, toegang vrij

Woensdagmiddag 11 oktober geven schrijfster Sanne de Bakker en Séline Schaft van  Afrit24 een  geestige workshop voor kinderen die wel van een beetje griezelen houden. Het boek ‘Guusjes wonderlijke wereld’, het tweede deel in de serie ‘De geesten van Kralelia’ staat centraal en tijdens de workshop worden er mooie, enge en grappige geesten uit Krakelia geknutseld voor kinderen van 5 tot 13 jaar.

Aanvang 13.30 – 15.00 uur, deelname € 7,50 pp (incl. materialen), inschrijven in de boekhandel of via [email protected]

 

Zaterdag 14 oktober kunnen kinderen griezelen met Tjerk Noordraven, de schrijver van ‘Het nieuwe spookhuis’ bij Boekhandel van der Meer. Tjerk vertelt over zijn boek, deel 1 van De engste serie ooit en brengt allerlei griezelige spullen mee om te bekijken zoals vleermuizen op sterkwater, een echt mensenbot, een opgezette vogelspin en een echte vleermuisschedel.  

Aanvang 14.00 uur, toegang vrij

 

Kinderen, ouders en grootouders zijn van harte welkom in de Kinderboekenweek aan de Keuvel 1 in Noordwijk. Meer info www.boekhandelvandermeer.nl