Naast Papendal aan Zee nu ook Bollenstreekvierdaagse in de maak

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Vanaf 2020 kent de Duin- en Bollenstreek haar eigen vierdaagse, waarin naar verwachting zo’n 10.000 enthousiastelingen mee zullen doen. Na de ‘introductie’ van Papendal aan Zee door sportwethouder Gerben van Duin, was het deze week de beurt aan D66 wethouder Pieter-Jan Barnhoorn.

Volgens Barnhoorn zal dit ‘nieuwe’ evenement gaan zorgen voor een impuls voor de regionale economie. Barnhoorn:”Het heeft een enorme toegevoegde waarde voor de streek”. Hij denkt aan etappes langs alle kenmerkende plekken in de regio, waarbij hij o.a. denkt aan de bollenvelden, wanneer deze in het voorjaar in bloei staan.

Hans van Buiten van de Noordwijkse Ondernemersvereniging is projectleider van de werkgroep die met het vierdaagse idee is gekomen. Van Buiten: ” Het is nu een zaak van de politiek. Als regio zijn we vrij onbekend. Met een vierdaagse verbeteren we de naamsbekendheid van onze streek”.

Het is voorlopig allemaal alleen nog maar een plan, maar als alle regio-gemeenteraden ermee akkoord gaan dan wil Van Buiten om de tafel met gemeenten, provincie, politie, e.d.

Reacties