Veel activiteiten op Nationale Opschoondag in Noordwijk

Foto:

Zaterdag 23 maart is het weer de Nationale Opschoondag. Traditioneel gaan dan tal van groepen vrijwilligers erop uit om wijk, natuur, parken, in- en uitvalswegen etc. te ontdoen van zwerfafval.

In Noordwijk zijn de Z-Ambassadeurs, waarbij de ‘Z’ natuurlijk staat voor Zwerfafval, permanent actief, maar op deze dag wordt altijd een speciale actie georganiseerd. In het kader van de fusie met Noordwijkerhout gaan de Z-Ambassadeurs dit jaar het centrum van Noordwijkerhout ‘schoonvegen’, hetgeen tevens de start is van een uitbreiding van de Z-Ambassadeurs van Noordwijk naar Noordwijkerhout. Inmiddels hebben zich al zeven Noordwijkerhoutse Z-Ambassadeurs aangemeld.
De ‘aftrap’ is om 09.30 uur bij het Witte Kerkje en er wordt gelopen tot 11.00 uur waarna de deelnemers zijn uitgenodigd door Dirk supermarkt voor een kopje koffie, thee of frisdrank met wat lekkers.

Iedereen van jong (het is ook leuk voor kinderen) tot oud wordt aangemoedigd om mee te doen. Help je mee? Stuur dan even een mailtje naar: [email protected]

Daarnaast zijn er ook andere initiatieven, o.a. vanuit Welzijn Noordwijk, wijkverenigingen, Jutters Noordwijk en een groep bewoners rond de Langevelderweg (Sancta Maria en Sollasi).