Haal meer uit je wandeling met Nordic Walking

Foto: AV Rijnsoever

Op 31 augustus 2019 zal bij AV Rijnsoever in Katwijk-Noord een clinic Nordic Walking worden gegeven.

Wat is Nordic Walking

Nordic Walking is een vorm van wandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale wandelstokken (de zogenaamde poles). Nordic Walking kun je zowel in de zomer als in de winter doen, dus mocht je niet kunnen skiën dan is Nordic Walking een alternatief in de sneeuw.

Waarom Nordic Walking

Nordic Walking is een buitensport voor jong en oud. De populariteit van Nordic Walking heeft te maken met de vele voordelen die deze vorm van wandelen met zich meebrengt. Als de techniek van het wandelen met poles op een juiste manier wordt toegepast, worden veel spieren in het lichaam gebruikt. Nordic Walking is daardoor een intensieve vorm van wandelen met veel positieve effecten, maar de inspanning wordt niet ervaren als een zware trainingsvorm. Een opwaardering van de conditie, een total body work-out of een echte nieuwe uitdaging in sport waarbij de fysieke grenzen verlegd worden? Meldt u aan voor een clinic Nordic Walking, zodat je dit zelf kunt beleven.

Wat leer je

Je leert in deze clinic de basis techniek, zoals het loslaten van de stokken, wat je bij “doe-het-zelvers” niet ziet, het is een hele aparte techniek van het lopen, de houding van het lopen, de paslengte, arm lang houden, stokinzet en ga zo maar door. Als de techniek aangeleerd is wordt het looptempo opgevoerd en kan er op ruiger terrein gelopen worden.

Informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected]

Waar

Atletiekbaan AV Rijnsoever, Olympiaweg 2, 2221 LB Katwijk

Aanvang

1e groep 13.00 uur

2e groep 14.30 uur

Groepsgrootte

De groep bestaat max. 10 personen.

Kosten

De kosten voor deze clinic bedraagt € 5,- p.p. (incl. het gebruik van poles en koffie of thee na de les).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via een e-mailtje te sturen aan [email protected]

Vermeldt uw naam, telefoonnummer, lengte en het tijdstip van de clinic die uw voorkeur heeft.