MUSA o.l.v. Peter Dijkstra in Allerzielenconcert bij Muziek in Jeroen

Foto: MUSA

Op zaterdag 26 oktober om 20.15 uur zijn ze er weer: MUSA o.l.v. Peter Dijkstra, deze keer m.m.v. organist Erwin Wiersinga, zingen en spelen in Noordwijk.

De relatie van Muziek in Jeroen met Peter Dijkstra bestaat al bijna 20 jaar. In die tijd is Dijkstra uitgegroeid tot één van ’s werelds beste koordirigenten, maar hij vindt het nog steeds een eer om jaarlijks met zijn koor te concerteren in de Oude Jeroenskerk.

Het concert is geïnspireerd op Allerzielen met de titel ‘In Time Of Pestilence’. Naast dit stuk over de vergankelijkheid van het leven bevat het programma het zeer persoonlijke Requiem van Herbert Howells waarin de hoop uiteindelijk de overheid krijgt op de rouw. Verder zingt MUSA de Songs of Farewell van Hubert Parry en het concert wordt afgesloten met het spectaculaire ‘Cantos Sagrados’ van James Mac Millan met Erwin Wiersinga op het Knipscheer-orgel.

Al met al een aangrijpend programma waarin – ondanks rouw en verlies – de muziek het laatste woord zal hebben!

Peter Dijkstra behoeft geen nadere introductie. Op dit moment is hij de vaste dirigent van het Nederlands Kamerkoor en overal ter wereld vervult hij gastdirigentschappen bij gerenommeerde koren.

Erwin Wiersinga

Erwin Wiersinga kan gerekend worden tot de beste organisten van Nederland getuige het feit dat hij samen met Leo van Doeselaar de titulair organist is van het Arp-Schnittger-orgel in de Martinikerk in Groningen. Peter Dijkstra kreeg ooit zijn eerste pianolessen van Erwin Wiersinga!

Vocaal Ensemble MUSA is  in 2005 opgericht door Peter Dijkstra en bestaat uit ambitieuze zangers die graag nieuwe muzikale uitdagingen aangaan. Om dat te realiseren zorgt MUSA voor een omgeving waarin op hoog niveau muziek wordt gemaakt. Kwaliteit, intensiteit en enthousiasme staan daarbij centraal.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt € 20,- Voor Vrienden van Muziek in Jeroen en hun introducés is dat € 15,-. Kaarten zijn te bestellen via www.muziekinjeroen.nl of www.musa.nu.

Na afloop is er gelegenheid om dirigent en koorleden te ontmoeten in het koor van de kerk onder het genot van een drankje.