Jaarverslag Bezwarencommissie, grondbeleid en tussenrapportage slimmer en sterker bestuur in commissie Bestuur en Middelen

Liesbeth Buzugbe

De commissie Bestuur en Middelen vergadert op 24 januari. Op de agenda staan Jaarverslag Bezwarencommissie 2016, Nota Grondbeleid 2017-2021 en Tussenrapportage Slimmer en Sterker Bestuur in Zuid-Holland 2017. Commissievoorzitter Rense Weide opent de vergadering om 19.00 uur. U kunt de commissie rechtstreeks en achteraf bekijken via de webcast.

Jaarverslag Bezwarencommissie

De commissie Bestuur en Middelen bespreekt het jaarverslag van de Bezwarencommissie en het door Gedeputeerde Staten opgestelde overzicht van beroepsprocedures 2016.

Naar aanleiding van de ervaringen die de commissie met de behandeling van de bezwaarschriften in het verslagjaar 2016 heeft opgedaan, komt de commissie met één aanbeveling. De Bezwarencommissie adviseert om in elke zaak zowel bij de besluitvorming als in de motivering ook aan de bijzonderheden van dat concrete geval zorgvuldig aandacht te schenken.

Nota Grondbeleid 2017-2021

Het grondbeleid van de provincie Zuid-Holland wordt vastgelegd in de Nota Grondbeleid .Gedeputeerde Staten stellen voor in de nieuwe Nota Grondbeleid 2017 – 2021 kernwaarden te onderstrepen en minder ‘kaderstellend’ te zijn.

Tussenrapportage Slimmer en Sterker Bestuur

In de tussenrapportage Slimmer en Sterker Bestuur schetsten Gedeputeerde Staten welke acties zij hebben ondernomen voor een slimmer en sterker bestuur in Zuid-Holland en wordt de voortgang per gebied aangegeven.

De volledige agenda met bijbehorende stukken kunt u hier vinden.

Uitgelicht

Bron: Provincie Zuid-Holland