Weidevogels, Krimpenerwaard en bekendmakingen op agenda Provinciale Staten

Liesbeth Buzugbe

Provinciale Staten bespreken woensdag 21 februari 2018 extra maatregelen voor weidevogels, inzet in het verkenningstraject Krimpenerwaard en wijze van bekendmakingen door de provincie. Commissaris van de Koning Jaap Smit opent de vergadering om 10.00 uur. U kunt de vergadering zowel rechtstreeks als achteraf bekijken via de webcast.

Extra maatregelen voor Weidevogels

Op 28 juni 2017 hebben Provinciale Staten via een motie aan Gedeputeerde Staten gevraagd met voorstellen te komen voor extra onderzoeken en maatregelen voor weide- of akkervogels. Provinciale Staten bespreken op 21 februari de voorstellen van Gedeputeerde Staten.

Inzet van de provincie Zuid-Holland in het verkenningstraject Krimpenerwaard

In de Krimpenerwaard is op initiatief van inwoners en ondernemers uit de regio een strategische visie op de toekomst van het gebied opgesteld. Vernieuwend hierbij is dat het initiatief vanuit de samenleving komt en dat de overheid participeert. Provinciale Staten besluiten op 21 februari over het voorstel van Gedeputeerde Staten om een bijdrage beschikbaar te stellen voor het traject van de verkenner Krimpenerwaard voor het verkenningstraject Panorama 2050 ter hoogte van € 125.000.

Publicatie kennisgevingen

Op 12 november 2014 hebben Provinciale Staten de Verordening Elektronische Kennisgeving Zuid-Holland vastgesteld. Deze verordening maakt het mogelijk om kennisgevingen van bijvoorbeeld vergunningen of ontheffingen uitsluitend digitaal te publiceren. Om GroenLinks de mogelijkheid te geven om een motie in te dienen is het onderwerp geagendeerd voor de Statenvergadering van 21 februari.

De volledige agenda en bijbehorende stukken kun u hier vinden.

Uitgelicht

Bron: Provincie Zuid-Holland