Aanpak aanleg drain in praktijk getest

Foto: gemeente Noordwijk

Met een praktijkproef wil het projectteam de gewenste aanpak voor de aanleg van de drain vooraf goed testen. Door de Parallel Boulevard tot circa 6 meter diepte af te graven, kan de roestvrijstalen drain zichtbaar op zijn plek gelegd worden. Zo willen we voorkomen, dat de drain verstopt of beschadigd raakt. Maar wat zijn de risico’s van de open ontgraving voor panden langs de Parallel Boulevard? Kan er schade ontstaan door grondverschuivingen of trillingen? Hebben we letterlijk en figuurlijk een waterdichte aanpak om schade aan de omgeving te voorkomen? Met de praktijkproef op de parkeerplaats Palaceplein wil het projectteam – samen met specialisten op het gebied van drainage – mogelijke risico’s uitsluiten. Zodat we straks met een gerust hart aan het echte werk kunnen beginnen. Of nog aanpassingen kunnen doorvoeren in de gewenste uitvoering.

Periode: maandag 11 maart – vrijdag 12 april 2019

De parkeerplaats Palaceplein biedt ruimte om de proef veilig en onder gelijkwaardige omstandigheden  uit te voeren. Tijdens de graafproef halen wij meteen de pompput weg. Deze is van de in 2017 verwijderde drain onder de Koningin Wilhelmina Boulevard. Tussen maandag 11 maart en vrijdag 12 april 2019 zal het parkeerterrein deels afgesloten zijn. De bouwplaats wordt met bouwhekken afgezet en is alleen toegankelijk voor bouwpersoneel. Omwonenden ontvangen eind februari een brief met uitleg over de proef en de onvermijdelijke overlast door onder andere graafwerkzaamheden.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten neem dan via het algemene telefoonnummer van de gemeente contact op met de omgevingsmanagers Loek Verkleij en Marcel Floor.