Jora Vision krijgt opdracht voor ontwerp Chinees museum

Foto: Jora Vision

‘The Chengdu Giant Panda Breeding Research Base’, het meest gerenommeerde en grootste instituut op het gebied van onderzoek en bescherming van Panda’s, schreef een prestigieuze internationale competitie uit voor het ontwerp en de bouw van een nieuw reuze panda museum.

Het nieuwe museum zal een belangrijke rol vervullen met het aanbieden van een meeslepende en leerzame ervaring voor de miljoenen bezoekers, die het park elk jaar trekt. Dit nieuwe museum zal de bezoekers inspireren, verwonderen en onderwijzen over de belangrijke rol die ‘The Panda Base’ vervult in onderzoek en bescherming van dit fantastische dier.

Uit een reeks zeer competitieve internationale designs verkoos de jury van experts, het voorstel van Jora Vision als winnaar. Jora Vision zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de productie van deze interactieve museum experience. Dat een Nederlands bedrijf deze opdracht op het gebied van culturele en toeristische attracties krijgt, is een groot compliment voor de Europese creative industrie.

De grote uitdaging van deze opdracht is het perfecte evenwicht te vinden tussen de enorme toeristische toestroom en de gelimiteerde ruimte in het museumgebouw. Jora Visions ontwerp omhelst een zogenaamde ‘walkthrough visit’, ondersteund door een duidelijk en aantrekkelijk verhaal en toegankelijk voor alle soorten bezoekers, ongeacht hun achtergrond. De juiste combinatie  van thematisering van de ruimten, interactieve tentoonstellingen en dit alles begeleid door digitale oplossingen, blijkt de beste oplossing voor dit project.

‘The Chengdu Giant Panda Breeding Research Base’ zet zich al 30 jaar succesvol in voor het beschermen van de met uitsterving bedreigde panda’s met als resultaat dat zij enorm inzicht hebben gekregen in de unieke wereld van de panda’s.

Het team van Jora Vision is trots om bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling en verbetering van zo’n enorm belangrijk cultureel Chinees instituut.