Theaterconcert als wapen tegen eenzaamheid

Foto: Fred Butter en Gemma van Eck

NOORDWIJK – Theater als wapen in de strijd tegen eenzaamheid. Op 25 mei 2017 slaat het theaterconcert ‘Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben’ in Noordwijk een brug tussen ouderen die sociaal geïsoleerd dreigen te raken, en iedereen die daar in zijn eigen buurt iets aan wil doen.

“De groep mensen in Nederland die graag iets voor vereenzaamde ouderen wil betekenen, is groot”, vertelt Roel Burgman. Hij is voorzitter van de stichting Vergeet Mij Niet Theater, die het concert initieert. “Deze mensen weten echter vaak niet hoe. Bestaande initiatieven op dit gebied zijn meestal landelijk en niet eenmalig, waardoor ze iedereen met een drukke agenda uitsluiten.”

Dit theaterconcert brengt daar verandering in. Burgman: “Iedereen die in zijn buurt eenmalig iets wil betekenen, koopt een kaartje voor het concert en meldt zich aan als PA For A Day: personal assistant van een oudere op de middag of avond van het concert. Die oudere noemen wij een Genodigde. Wij koppelen die twee mensen zelf aan elkaar. De PA For A Day haalt de Genodigde op, ze beleven samen het concert en daarna brengt de PA For A Day de Genodigde voldaan weer naar huis.”

Ondanks het eenmalige karakter verwacht de stichting met dit concept een langdurig contact tot stand te brengen. “Het concert staat volledig in het teken van verbinding”, aldus regisseur Peter Blom. “We halen ons publiek uit de anonimiteit en betrekken ze bij de voorstelling door tijdens de show met ze te praten en vragen te stellen. Geen betere plek om je gezien te voelen dan het theater.”


Gezichten van het concert zijn singer/songwriter Gemma van Eck en musicalacteur Fred Butter. Muzikaal worden alle generaties op hun wenken bediend. Blom: “We brengen klassiekers van eigen bodem, maar duiken ook in de hitlijsten van nu. Ondersteund door een fantastische liveband. Voor zowel de PA For A Day als de Genodigde moet dit een onvergetelijke ervaring zijn.”  Het theaterconcert vindt op 25 mei plaats in Hotels van Oranje. Voor concertkaarten en aanmelding als PA For A Day bezoekt u www.vergeetmijniettheater.nl of belt u naar 06 293 912 52.