Kleijnkoor Noordwijk naar het zonovergoten Venetië

Foto: Kleijnkoor Noordwijk

Zaterdag 24 juni 2017 vertrok Kleijnkoor Noordwijk met de bus naar  Rotterdam Airport. Op naar een zonovergoten Venetië om de stad te gaan bezoeken en optredens te verzorgen.

Onder leiding van de gidsen Berend en Rens heeft het koor de highlights van Venetië gezien. Zo werd een bezoek gebracht aan de wijken Castello en Cannareggio en kon het koor vanaf de toren van de San Giorgio Maggiore een beeld krijgen van de hele omgeving.

Zondag 25 juni begon voor het koor met een tocht over Canale Grande en een klein optreden voor de inwoners van een authentieke Venetiaanse straat. Daarnaast ontving het koor veel enthousiaste reacties tijdens de optredens op straat.

Een hoogtepunt van de reis was het concert in de San Giorgio Maggiore. Vocale werken van  componisten Puccini, Vivaldi en oa het Stabat Mater van Pergolesi klonken in de mooie akoestiek van deze basiliek.

Dankzij fotografe Monica Stuurop is de reis vastgelegd op foto. Zie hiervoor de Facebook pagina van het koor.

Op 23 september staat een terugkom concert gepland in de Hoofdstraat van Noordwijk aan zee. ‘s Middags een programma zoals ook in Venetië op de pleinen en straten werd gezongen en aansluitend om 16:00 uur een inloopconcert met de meer klassieke werken.