Aanstormend talent Adriaan Hoek in derde concert Zomerserie Muziek in Jeroen

Foto: Adriaan Hoek

De jubilerende Zomerserie van Muziek in Jeroen trekt ook dit jaar veel belangstelling. Donderdag 27 juli vindt al weer het derde concert in de serie plaats. Dit keer met de jonge zeer getalenteerde Adriaan Hoek aan de speeltafel van het Knipscheer-orgel.

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Hayo Boerema en Aart Bergwerff, alle vier zelf ook toporganisten.. Vanwege zijn afstudeer-presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus.

Adriaan won in 2015 vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder het International Schnitger Organ Competition te Alkmaar in 2015. Daarnaast werd hem ook de publieksprijs toegekend en kreeg hij de aantekening cum laude. Hierdoor mag hij zich ‘’The Young ECHO Organist of 2016’’ noemen. Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

Voor zijn eerste concert op het Knipscheer-orgel heeft Adriaan Hoek een programma samengesteld met stukken van louter bekende componisten. Na J.S. Bach volgen composities van Mozart, Mendelssohn, Reger en Liszt. Voor de echte orgelliefhebber een programma om je vingers bij af te likken. Voor gedetailleerde informatie: www.muziekinjeroen.nl.

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt  € 7,-, Vrienden en hun introducés betalen € 5,-. Tijdens de borrel na afloop kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met Adriaan Hoek en napraten over het concert.