Arjen Leistra eert Jan Zwart in vijfde concert Zomerserie Muziek in Jeroen

Foto: Arjen Leistra

 

Op donderdag 10 augustus bespeelt de Schiedamse organist Arjen Leistra het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk.  Arjen Leistra studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer, Ben van Oosten, Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert.

In 1996 won hij de tweede prijs in de prestigieuze de “International Organcompetition” te Dublin (Ierland).

Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs. Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië. In november 2005 en februari 2008 maakte hij concerttournees naar de Verenigde Staten en gaf recitals in diverse staten.
Hij is een veelgevraagd begeleider van diverse koren op orgel en piano en als continuo-speler op eigen kistorgel. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd’s.

Op het programma  van Arjen Leistra staan donderdagavond composities van o.a J.S Bach, maar ook van Jan Zwart, de man waarmee 80 jaar geleden de Zomerserie begon. Bepaald feestelijk is de bewerking voor orgel van de Piet Hein Rhapsosie van Peter van Anrooy.

Meer informatie staat op www.muziekinjeroen.nl.

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt  € 7,-, Vrienden en hun introducés betalen € 5,-. Via een groot scherm kunnen de bezoekers niet alleen naar het orgel luisteren, maar ook de organist het orgel zien bespelen. Vooral het pedaalgebruik oogt spectaculair.

Tijdens de borrel na afloop kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met Arjen Leistra en napraten over het concert.