SPECIALE IONA-VIERING IN HET TEKEN VAN #STERKEVERHALEN

Schotland
Schotland
Foto: lona | Palliam

Op zaterdag 2 september om 20.00 uur start de Iona Groep Noordwijk haar seizoen met een bijzondere viering rondom het thema #SterkeVerhalen; het kernthema van het nieuwe programma van Palliam. In deze viering staan een aantal verhalen en legenden rond Keltische heiligen centraal.

Vaak zijn zulke vertellingen zo fantastisch dat het moeilijk is om ze in de huidige tijd te plaatsen en op jezelf te betrekken. Maar als je zo’n verhaal in de context van kernthema’s uit het Keltisch christendom plaatst, dan vind je vaak een kern van waarheid en een link naar de dagelijkse werkelijkheid. De #SterkeVerhalen brengen je terug naar de wortels van het christendom en kennen een haast primitieve verwondering en directheid.

Het zal een viering zijn met veel sfeervolle muziek en samen bidden. De viering is een voorproefje op de feestelijke opening van het nieuwe programmaseizoen van Palliam. Dit gaat aansluitend om 21.00 uur van start met de bekende Abe de Verteller. Hij zal rond het kampvuur in de Duintuin allerlei Keltische verhalen gaan voordragen. De Iona-viering is in de Maria ter Zeekerk, Nieuwe Zeeweg 73 in Noordwijk en de bijdrage is vrijwillig.