Avonturen langs de Zijderoute!

Foto: Ouderenbonden Noordwijk

Heeft u weleens een grote treinreis gemaakt van ongeveer 30.000 km? Heeft u daar weleens van gedroomd? Anneke van Cuilenburg-Pasma, wonende te Noordwijk-Binnen, heeft samen met haar man die grote treinreis gemaakt, oktober 2016. Hun reis begon in Nederland en via Moskou reisden ze verder met de Trans Siberië Express naar China. Vanaf Beijing volgden ze met de trein – soms ook met de auto naar plaatsen die verder van het spoor af liggen – de zijderoute tot Almaty in Kazachstan en via Moskou, weer terug naar Nederland.

Onverwachte gebeurtenissen kwamen op hun pad, zowel in- als buiten de trein. Ze reisden naar Klein Tibet en het gebied van de Oeigoeren waar de spanning onder de bevolking, die strijden voor onafhankelijkheid, voelbaar is. Ze bezochten plaatsen zoals Moskou, Beijing, Lanzhou, Turpan en veel culturele bezienswaardigheden zoals de Mogao-grotten en de ruïnes van Jiaohe, die allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

De gehele reis duurde vijf weken. Over die reis vertelt zij graag en geeft de lezing aan de hand van een PowerPointpresentatie. Nieuwsgierig geworden naar de verhalen over hun treinreis?

Kom dan naar haar lezing die de PCOB in samenwerking met de KBO en ANSV organiseert op 29 september a.s. om 14.00 uur in het Dienstencentrum De Wieken, Wassenaarseweg 5 te Noordwijk. De koffie en thee staan klaar.