MARIA ALS STERKE VROUW

Foto: Palliam Noordwijk

Op woensdag 11 oktober is in de pastorie van de St. Jeroenskerk om 20.00 uur een pastoraal café. Pastor Theo Blokland zal hier via  muziek blijk geven van zijn bewondering voor de Heilige Maria. Pastor Blokland is ruim 55 jaar lid van de broedercongregatie Maria van Zeven Smarten.

Plezierige maar zeker ook smartelijke tijden wisselden elkaar in deze periode af, zoals wij allen ervaren. Maria is daarbij altijd zijn grote voorbeeld geweest. Zo raakt bijvoorbeeld het gezang over het lijden van Maria:  het ‘Stabat Mater’ zijn ziel. De tekst ervan is door uiteenlopende componisten op muziek gezet. Van de populaire Antonio Vivaldi tot aan de wat minder bekende John Rutter.

De muziek drukt poëtisch uit hoe Maria staande bleef bij al haar moeilijkheden, zelfs tot onder het kruis waaraan haar zoon sterft. Veel componisten brachten haar gevoelens met verstilde kracht muzikaal tot uitdrukking. Een selectie hiervan zal op deze avond worden beluisterd. Inschrijven voor dit pastoraal café kan via www.palliam.nl.  De avond duurt tot 21.30 uur en wordt gehouden aan de Van Limburg Stirumstraat 24, Noordwijk-Binnen. De bijdrage is vrijwillig.

Reacties