In De Muze: Alice’s adventures in Wonderland

Foto: Theater De Muze Noordwijk

Volg Alice op haar tocht door het konijnenhol in Christopher Wheeldons uitbundige ballet, dat is geïnspireerd op het geliefde boek van Lewis Carroll. Op een zonnige middag ziet Alice tijdens een tuinfeestje tot haar verbazing Lewis Carroll, een vriend van haar ouders, in een wit konijn veranderen. Als ze hem achtervolgt tot in een konijnenhol, worden de gebeurtenissen steeds merkwaardiger… Alice komt terecht in Wonderland, waar ze de meest vreemde wezens ontmoet.

Ze raakt diep onder de indruk van de charmante hartenboer, die op de vlucht is vanwege taartendiefstal. Maar als de verwarring ten top stijgt, schrikt Alice met een ruk wakker. Was het allemaal maar een droom? Christopher Wheeldons Alice’s Adventures in Wonderland bestormde in 2011 het podium met een explosie aan kleuren, magische scènes en choreografische vondsten.

De muziek van Joby Talbot combineert een hedendaags klankenpalet met hartveroverende melodieën die teruggrijpen op negentiende-eeuwse balletklassiekers. Het hoogst originele en oogverblindende decorontwerp van Bob Crowley maakt gebruik van zo uiteenlopende zaken als poppenspel en projectie om Wonderland zo realistisch mogelijk ten tonele te voeren.

Alice ontmoet een hele reeks buitengewone, maar direct herkenbare personages, van de overspannen hartenkoningin – die een hilarische parodie op het beroemde Rozenadagio uit De schone slaapster ten beste geeft – tot een als kaartspel verkleed corps de ballet, een kronkelende rups en een tapdansende Gekke Hoedenmaker. Maar het ballet gaat ook de duisterder onderstromen van het verhaal van Lewis Carroll niet uit de weg: de nachtmerrieachtige keuken, de griezelig lichaamloze Cheshire Cat en de uitzinnige theevisite worden allemaal levendig in beeld gebracht. Het smaakmakende resultaat, waarin dans van wereldformaat samengaat met betoverend familieamusement, toont The Royal Ballet op zijn best.

 

www.operaballet.nl

 

LIVE: maandag 23 oktober, aanvang 20.15 uur. De plaatsbewijzen kosten €19,00 (inclusief garderobe en consumptie). De theaterbalie is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2 in Noordwijk aan Zee. Voor meer informatie: www.demuzenoordwijk.nl

Reacties

article
13940
In De Muze: Alice’s adventures in Wonderland
Volg Alice op haar tocht door het konijnenhol in Christopher Wheeldons uitbundige ballet, dat is
https://noordwijk.nieuws.nl/kunst-en-cultuur/20171024/muze-alices-adventures-wonderland/
2017-10-24T14:22:02+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/242/2017/10/24142122/aliceinwonderland.jpg
Events, Kunst en cultuur, Nieuws, Opmerkelijk