In het filmhuis in zalencentrum De Vinkenhof: Fill the void

Foto: Protestantse gemeente Noordwijk

Na twee geslaagde filmhuisavonden afgelopen najaar is het filmhuis in zalencentrum De Vinkenhof op woensdagavond 30 januari 2019 weer open.

Op deze avond wordt de film Fill the void (2012, 87 min.) vertoond van de regisseur Rama Burshtein. Deze film heeft lovende recensies gekregen in de dagbladen en verschillende prijzen gewonnen op internationale filmfestivals. Shira, de jongste dochter uit een orthodox joods gezin, kijkt enorm uit naar haar bruiloft. Op het moment dat haar droom bijna wordt verwezenlijkt, slaat het noodlot toe. Haar oudere zus Esther sterft tijdens de geboorte van haar zoon en Shira’s huwelijk wordt uitgesteld. Shira belandt in een innerlijke tweestrijd tussen loyaliteit aan haar familie en haar eigen vrijheid en ruimte om te leven. Als een moderne Jane Austen worstelt ze met haar gevoelens. Met dit debuut biedt de orthodox joodse Rama Burshtein een unieke kijk in een wereld waar geloof, tradities en bijbehorende dilemma’s centraal staan.

Vanaf 19.30 uur is de zaal open voor een kopje koffie en thee. De film begint om 20.00 uur en na de film is er gelegenheid tot napraten bij een glaasje sap of wijn en zullen in een kort praatje van max. vijf minuten nog enkele themalijnen van de film geschetst worden.

De entree is gratis (!), maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage naar eigen keuze gevraagd om de filmrechten en drankjes e.d. te bekostigen.

Aanmelding is niet noodzakelijk maar wel handig i.v.m. de catering en de zaalinrichting. Dat kan tot de dag zelf bij Simon Dingemanse,  [email protected]