Blokfluit, cello en orgel in tweede Lunchconcert Muziek in Jeroen

Foto: Gerrieke Verheij

In het tweede van de serie van zes Lunchconcerten van Muziek in Jeroen treden op dinsdag 7 mei Gerrieke Verheij en Ilil Danin op.

Blokfluit, cello, klavecimbel, orgel: de mogelijkheden zijn talrijk voor dit Israëlisch-Nederlands duo.

Gerrieke Verheij rondde in 2013 haar Bachelor blokfluit cum laude af bij Heiko ter Schegget aan het Utrechts Conservatorium. Ze vervolgde haar studie Master blokfluit bij Bart Coen aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar ze in 2015 met ‘grote onderscheiding’ afstudeerde. Ook begon ze aan deze opleiding in 2013 een Bachelor barokcello bij Alain Gervreau.

Ilil Danin werd geboren in Israël waar ze aan de Tel Aviv Academy afstudeerde als pianist en haar Master of Music (Summa Cum Laude) ontving . Aan het Utrechts Conservatorium studeerde Danin  met onderscheiding af als klavecinist.

Ilil en Gerrieke ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium.
Naast het vertrouwde pad van de 17e en 18e eeuwse Barokmuziek betreden ze ook andere wegen zoals muziek uit het Trecento, de Renaissance, vroeg-Barok en Klassieke Periode.

Gedetailleerde info over programma en solisten is te vinden op www.muziekinjeroen.nl. Het gratis toegankelijke concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Het is een in- en uitloopconcert dus iedereen mag komen en gaan wanneer hij wil. Na afloop is er een z.g. Open Schaal collecte.