Vijfde lunchconcert Muziek in Jeroen

Foto: Jaco van Leeuwen

In het vijfde Lunchconcert van Muziek in Jeroen spelen op dinsdag 28 mei Lourens Kuijper en Jaco van Leeuwen.

Lourens Kuijper begon zijn studie op hobo in Zwolle en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waarna hij aan de Hochschule für Musik in Keulen zijn studie in het jaar 1989 Cum Laude afsloot met het behalen van zijn solodiploma hobo en barokhobo bij Professor Helmuth Hucke.

In  de jaren daarna speelde Lourens in veel orkesten en ensembles waaronder het Gelders Orkest. In Noordwijk is hij geen onbekende. Vanaf 2000 trad hij al  vier keer op in de Oude Jeroenskerk, het laatst in 2005. Hij zal laten horen dat hij nog steeds een hoboïst van uitzonderlijk niveau is.

Organist Jaco van Leeuwen behoeft in Noordwijk en omgeving geen nadere introductie.

Sinds 1986 is hij de vaste bespeler van het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk. Hij studeerde o.a. aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en  was eerste prijswinnaar op een aantal orgelconcoursen. Hij is nog steeds een veelgevraagd concertorganist.

Lourens en Jaco spelen werken van o.a. Tomaso Albinoni (Adagio) en Joseph Noyon. Meer informatie over musici en programma is te vinden op www.muziekinjeroen.nl.  

Het concert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een halfuur. Het in- en uitloopconcert is gratis toegankelijk en kent na afloop een Open Schaal collecte.