Dans- en balletschool Jorien Boot viert 10-jarig jubileum

Foto: Richard van Egmond

Ondanks de hoge temperaturen van het afgelopen weekend waren alledrie de shows in theater De Muze tot de laatste stoel uitverkocht.

Tien jaar geleden nam Jorien Boot de Dans- en Balletschool over van Gemma de Boer. De afgelopen tien jaar was Jorien met haar dansgroepen vooral te zien bij bijzondere openbare optredens: o.a. Bloemencorso’s, in Huis ter Duin en Oranjehotel, optredens voor de koning en André Kuipers bij de Estec, dansen bij de Sint-intochten en op diverse festivals.

Nu, na jaren weer in De Muze met een volledige uitvoering getiteld: “Regenboog met Glitters”. Dit thema komt voort uit de kleuterlessen. In de kleuterlessen werken ze veel met verbeelding en als je dan vraagt welke kleur prinsessenjurk, ballon of vlinder ze willen hebben/zijn dan antwoorden ze meestal met ‘roze’. Maar omdat sommigen na een aantal antwoorden te hebben gehoord de rest willen overtreffen, wordt het ‘roze met glitters’, daarna ‘alle kleuren van de regenboog’ en uiteindelijk ‘alle kleuren van de regenboog met glitters’.

Deze jongste groepen stonden dan ook te stralen op het podium met een dans op K3 in roze jurkjes met reusachtige gekleurde snoepjes.

Opvallend was hoe iedere leerling geconcentreerd bezig was met hun dans ook tussen de shows door. Zelfs de trapleuning in de grote zaal werd als barre gebruikt door de balletgroep als warming-up.

De dansvoorstelling was een reis door de regenboog en wat voor een reis. Tien verschillende dansstijlen gedanst door allerlei leeftijden.

Bij iedere dans kon men genieten van de prachtige muziek, voortreffelijke choreografie en de talentvolle leerlingen kleurig gekleed in een kleur van de regenboog die in de finale allemaal samen op toneel kwamen. Wat een kleurenfestijn!

Een van de pareltjes waren de solodansen van Maria Frumau. Maria traint in de zomermaanden bij Jorien en is nu aangenomen en gaat in september starten op de Elmhurst Ballet School in Birmingham, een zeer knappe prestatie.

Het publiek werd op het einde ook nog verrast door een bonus choreografie op muziek van Beyoncé waarin Jorien zelf mee danste. De choreografie, uitvoering, kostuums, licht en projectie waren van professionele kwaliteit.

Wij hopen zeker, dat de dans- en balletschool van Jorien Boot nu met regelmaat in De Muze te zien zal zijn met een indrukwekkende show zoals afgelopen weekend het geval was.

Tekst en foto: Richard van Egmond