Raponsel en Louis Bouwmeester spelen voor de Van der Sar Foundation

Foto: Richard van Egmond
Theatergroep Raponsel en Toneelgroep Louis Bouwmeester werken dit jaar samen aan een vrolijke, muzikale voorstelling voor de hele familie: de Pannenkoekenmix.
De Pannenkoekenmix werd in 2000 geschreven door Jos van Varik en werd door Louis Bouwmeester verschillende keren op de planken gebracht.

Nu, bijna 20 jaar later, wordt het stuk op nieuw gespeeld. Met dezelfde regisseur als toen: Niek Molkenboer. En voor een groot deel met dezelfde spelers.
De opbrengst wordt geschonken aan de Edwin van der Sar Foundation.
Kortjakje is ziek en ligt de hele week al op bed. En Papegaaitje wil pannenkoeken eten. Maar Kortjakje heeft niets in huis. Haar Katwijkse vriendin, Elsje Fiederelsje, heeft geen zin om boodschappen te doen en uiteindelijk worden Hanneke en Janneke, een hoogblonde, behulpzame tweeling gevraagd om naar de botermarkt te gaan.
Onderweg verdwalen de meisjes in een groen, groen, groen knollenknollenland. Als ze dan ook nog hun hart verliezen aan Moriaantje en Berend Botje zijn de meisjes helemaal in de war. Gelukkig woont er in het bos een Haas die de kluts niet kwijt is…De Pannenkoekenmix is een vrolijk en grappig toneelstuk voor de hele familie waarin de bekende figuren uit de aloude kinderliedjes tot leven komen.

Spel: Charlotte van der Boon, Jos van Duin, Annelies Duym, Bas Heemskerk, Rini van Kaam, Niek Molkenboer, Greetje van de Noort, Bastiaan Selier, Kees Twilt, Jos van Varik, Janet Verkerk en Margret Zonneveld.

Muziek: Hans Blömer (percussie & drums), Peter Dubbelaar (bas), Guus Wakelkamp (keyboard) en Pauline Zonneveld (accordeon).

Productie & regie-assistentie: Gerda van Duijvenvoorde.
Decor: Arjan Snijder
Tekst: Jos van Varik
Regie: Niek Molkenboer
Theater de Muze – Noordwijk: 
Zondag 6 oktober 2019
aanvang: 14.00 uur en 16.00 uur
Reserveren: theater de Muze 071 – 364 6226 of via www.demuzenoordwijk.nl
 
Tekst: Jos Varik en foto: Richard v Egmond