Balletschool Martha de Rijk tweemaal in De Muze met ‘De Sneeuwman’

Foto: Richard van Egmond
Zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 november traden 250 leerlingen van Balletschool Martha de Rijk uit Hillegom voor het voetlicht met een gedanste geheel eigen bewerking van ‘De Sneeuwman’. De voorstelling was gebaseerd
op het in 1978 verschenen boek The Snowman van auteur Raymond Briggs, maar door Irene van Eek geheel op eigen wijze vertaald tot een prachtig verhaal. Paulien van de Vlugt nam als vertelster het publiek mee op reis.
Het verhaal gaat over een klein meisje die tijdens een strenge winter een sneeuwpop bouwt in de voortuin. Vol verwondering ziet het meisje hoe de sneeuwman tot leven komt! Het meisje besluit de sneeuwman mee naar school te nemen, waar een les aardrijkskunde wordt gegeven over het klimaatprobleem. Van schrik besluiten het meisje en de sneeuwman op reis te
gaan om de pracht, kwetsbaarheid en aantasting van de aarde te aanschouwen. Over land, over zee en door de lucht, van de koude Zuidpool tot het warme Afrika. Samen met het meisje vliegt de sneeuwman de hele wereld over.
De leerlingen van Balletschool Martha de Rijk namen het publiek tijdens twee dansoptredens als het ware bij de hand op een prachtige en ontroerende vlucht naar de verbeelding en hielden de bezoekers van het begin tot het einde aan hun stoel gekluisterd. Groot was de ontroering bij de allerkleinste dansers in rode tutu’s en pinguinpakjes en groot was het enthousiasme bij de spetterende surfmeiden. De strakke tappasjes en mooie ingetogen dans van groepen volwassenen maakten van de voorstelling een afwisselend geheel. De twee uitverkochte voorstellingen vonden plaats in Theater De Muze te Noordwijk.
Alle leerlingen en docenten kijken terug op twee fantastische voorstellingen.
Info over balletschool Martha de Rijk is ook te vinden op website www.balletschoolmarthaderijk.nl
Tekst: Richard van Egmond