Veroordeling na mishandeling agenten

Een 26-jarige man uit Katwijk die op zaterdag 17 april 2010 was aangehouden na verlaten plaats ongeval en poging zware mishandeling van agenten is in hoger beroep veroordeeld. De verdachte heeft zich op de bewezen verklaarde wijze schuldig gemaakt aan mishandeling van twee politie-ambtenaren. Op het moment dat de verdachte door…

Een 26-jarige man uit Katwijk die op zaterdag 17 april 2010 was aangehouden na verlaten plaats ongeval en poging zware mishandeling van agenten is in hoger beroep veroordeeld.

 De verdachte heeft zich op de bewezen verklaarde wijze schuldig gemaakt aan mishandeling van twee politie-ambtenaren. Op het moment dat de verdachte door politieambtenaren werd aangehouden naar aanleiding van voornoemde incidenten heeft de verdachte zich verzet.

Het Hof veroordeelt de verdachte tot een taakstraf voor de duur van 100 (honderd) uren, indien niet naar behoren verricht te vervangen door 50 (vijftig) dagen hechtenis. Daarnaast wordt de verdachte, ter zake van het onder 3 bewezen verklaarde, de bevoegdheid ontzegt motorrijtuigen te besturen voor de duur van 4 (vier) maanden.

Voorval 2010

Op de rotonde van Gooweg vond een kop-staart botsing plaats. De achterste auto reed vervolgens door in de richting van de La Bassecour Caanstraat. Onderweg verloor hij zijn voorbumper met kentekenplaat, waarna de man weer omkeerde en stopte voor een aantal voetgangers. Drie agenten in burger die het ongeval zagen gebeuren, trokken vervolgens de portieren van de auto open en riepen politie. De verdachte wilde niet meewerken en zette zijn auto in zijn achteruit. Twee agenten vielen hierbij. De derde agent in burger wist de auto in te springen en haalde de sleutel uit het contact, waarbij een aanrijding met één van de mannen die op de grond lag werd voorkomen. Uiteindelijk lukte het om de verdachte die zich tegen zijn aanhouding verzette, aan te houden. Zijn auto werd in beslag genomen.
Op het politiebureau moest de Katwijker blazen. Hij bleek een beginnend bestuurder en blies 170 ug/l, terwijl voor een beginnend bestuurder maximaal 90 ug/l toegestaan is. Zijn rijbewijs is ingenomen.