DENNIS SALMAN: ‘GEPRUTS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS KOST NOORDWIJK TONNEN

Foto:

Enige jaren geleden trok toenmalig burgemeester Harry Groen, i.v.m. de brandveiligheidseisen, de gebruiksvergunning in van Hotel de Branding. Op 26 februari werd de verantwoordelijk portefeuillehouder, wnd. burgemeester Jan-Pieter Lokker geconfronteerd met een veroordeling tot schadeloosstelling van ca. een half miljoen euro. Uiteindelijk misschien mooi voor de eigenaresse van Hotel de Branding, mw. Scholten, maar minder leuk voor de Noordwijkse belastingbetaler!

Salman vermoedt dat het College het liefst ook deze zaak over de verkiezingen wil tillen”.
dennis2
In een nuancerend persbericht verwoordt hij de situatie als volgt: “Een kleine advocaat uit de provincie wint glansrijk van de gemeente die het grote, dure advocatenkantoor Houthoff Buruma uit Amsterdam heeft ingeschakeld, toevallig hetzelfde kantoor dat de gemeente heeft ingeschakeld tegen Heijmans.”
Salman heeft de in zijn ogen financiële blunder van het college inmiddels opgetekend in zijn  NOORDWIJKSE VERSPILLINGSMETER en meldt het volgende  ‘feitenrelaas’:
1. Het college van B & W heeft onrechtmatig gehandeld jegens een burger  
2. de gemeente heeft veel geld aan advocaten op deze zaak uitgegeven
3. De gemeenteraad is door B & W niet geïnformeerd over deze zaak en de uitspraak
4. Het college houdt de informatie al 3 weken ‘onder de pet’ en
5. De Noordwijkers moeten voor ca. € 500.000,00 (incl. rente) bloeden voor laakbaar gedrag        van het college
Reden genoeg voor hem om in een brief de volgende vragen te stellen aan het College:
Vraag 1
Waarom heeft u het nagelaten openheid van zaken in deze kwestie te geven waarin de Noordwijkse belastingbetaler misschien wel bijna € 500.000,00 (vijfhonderdduizend euro) moet ophoesten?
Vraag 2
Naast deze schadeloosstelling zult u ook nog rente moeten betalen. Welk bedrag is dat precies?
Vraag 3
Kunt u de gemeenteraad en de Noordwijkers per omgaande in kennis stellen van de gerechtelijke uitspraak in deze?
Vraag 4
Wilt u tevens in de openbaarheid aangeven wat de totale kosten van juridische bijstand voor gemeente Noordwijk in deze zaak zijn geweest?
(De redactie heeft wederhoor willen toepassen, met de portefeuillehouder. Deze onthoudt zich echter van enig commentaar).