Gemeente Noordwijk moet gaan investeren!

Foto: noordwijk.nieuws.nl

D66-leider Alexander Pechtold wil dat provincies de reserves die ze op de bank hebben staan, investeren in de regionale economie. Hij deed deze oproep in het tv-programma Jinek.

Lijsttrekkers

De D66-voorman zei tijdens de uitzending dat provincies op dit moment bijna vijftien miljard euro op de bank hebben staan. Volgens Pechtold zijn de provinciale afdelingen ontevreden het het rendement dat dit geld oplevert en willen zij juist investeringen. “Veel van die lijsttrekkers zeggen: laten we dat nu eens gaan investeren in regionale werkgelegenheidsplannen, in innovatie, in duurzaamheid.”

Oproep óók aan het adres van bijvoorbeeld de gemeente Noordwijk

Pechtold, die onder andere doelde op de vele miljoenen aan opbrengsten door de privatisering in de energiesector, deed deze oproep hiermee indirect ook aan gemeenten zoals Noordwijk, die hieraan ook grote sommen geld hebben overgehouden. Noordwijk, als oud-aandeelhouder  van de Nuon, heeft hieraan alleen al zo’n zestig miljoen euro overgehouden, waarvan binnenkort nog ca. twintig miljoen moet worden overgemaakt.

Trouwe lezers weten dat noordwijk.nieuwsl.nl in het recente verleden hier al vaker aandacht voor heeft gevraagd. Zij heeft toen onder meer geopperd om een deel te gebruiken voor bijvoorbeeld de bouw van een parkeergarage onder Het Wantveld en een mooi Poppodium, waarvan de toezeggingen nu alweer jaren in de la liggen te wachten totdat iemand ze er weer eens uithaalt.