SPIEREN VOOR SPIEREN GALA GROOT SUCCES

Foto: spieren voor spieren gala
Spieren voor Spieren Gala groot succes
In aanwezigheid van diverse sportambassadeurs is er €882.325,- opgehaald
Noordwijk, 29 maart 2015 – Op zaterdag 28 maart vond de 11e editie van het Spieren voor Spieren Gala plaats in Hotel van Oranje te Noordwijk. Een bijzondere avond waarbij het bedrijfsleven en vele sportambassadeurs zich hebben ingezet voor kinderen met een spierziekte. Onder de aanwezigen van het gala waren hoofdambassadeur Pieter van den Hoogenband en ere-ambassadeurs Truus en Louis van Gaal. Ook diverse ambassadeurs uit het Oranje Team van Spieren voor Spieren waren present, waaronder Koen Verweij, Joyce Sombroek, André Ooijer en Barbara de Loor. De muzikale omlijsting is verzorgd door The Beatles Revival, La Vision en Gerard Joling. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Bij de cheque uitreiking stond het bedrag op €830.325. Na afloop kwamen er nog twee donaties bij waardoor de totale opbrengst van de avond € 882.325 bedraagt.
 
Hoogtepunt van het gala was een spectaculaire veiling georganiseerd onder de bezielende leiding van Christie’s veilingmeester Benthe Tupker. Zij bracht diverse exclusieve veilingstukken onder de hamer waaronder prachtige kunstwerken, sportclinics en unieke reizen. Het bedrag van de veiling is aangevuld met een loterij en de verkoop van een tafelitem. Dit jaar hebben kinderen met een spierziekte, samen met een sportambassadeur, de nieuwe mascotte van Spieren voor Spieren geschilderd. Op iedere tafel prijkte een handgeschilderd kunstwerk in de vorm van een vrolijk mannetje, genaamd Spiertje. Met de opbrengsten van de avond kan Spieren voor Spieren meer baanbrekend onderzoek naar spierziekten bij kinderen financieren en de kwaliteit van leven van deze kinderen verbeteren door hulpmiddelen te financieren en leuke dagen voor de kinderen te organiseren zodat ze een dag niet aan hun spierziekte hoeven te denken.
 
Zilveren vuurtoren
De avond kreeg nog een extra feestelijk karakter aangezien de burgemeester van Noordwijk, de heer Rijpstra, de zilveren vuurtoren uitreikte aan Louis van Gaal, ere-ambassadeur van Spieren voor Spieren. Deze onderscheiding wordt in Noordwijk sinds een paar jaar uitgereikt aan mensen die op een positieve manier het imago en de bekendheid van Noordwijk uitdragen.