LIVE EXAMEN GREGORIAANS

Foto: Stowe-Breviary

LIVE EXAMEN GREGORIAANS

Noordwijk –  Het is al bijna een traditie te noemen: voor de vierde keer op rij komen de studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag hun bijvak Gregoriaans afsluiten met het zingen van een gregoriaanse “Examenmis” in Maria ter Zee, Centrum voor Geloof en Cultuur.   Dit jaar worden de Haagse studenten voor het eerst versterkt door de studenten van het Rotterdamse CODARTS conservatorium. Het geheel staat onder bezielende leiding van docent Marcel Zijlstra, met organist Rens Tienstra.

Om deze bijzondere gebeurtenis extra feestelijk te maken wordt na de viering op 10 mei in de aangelegen Duinzaal koffie met taart geserveerd. De koffie wordt u aangeboden, de stukken taart worden voor een klein prijsje verkocht. De opbrengst is bestemd voor de Schola Gregoriana Noordwijk, die in oktober van dit jaar een reis maakt naar Ierland om daar het verhaal van Jeroen in woord en gregoriaans gezang (terug) te brengen. 

Voor zowel de gregoriaans gezongen Mis als de koffie met taart is eenieder van harte uitgenodigd op zondag 10 mei om 10.00 uur in de Maria ter Zeekerk.