Donkere wolken pakken zich samen boven Noordwijk

Foto: noordwijk.nieuws.nl

De Noordwijkers, de werkgelegenheid, de restauranthouders, hotels en niet te vergeten onze winkeliers zijn straks het kind van de rekening, wat ik u brom!

Democratie is een mooi goed, maar het herbergt altijd het gevaar van doorschieten naar de verkeerde kant in zich! En dat is precies wat er nu gebeurt in onze van oudsher mooie bloemenbadplaats. Nou ja bloemenbadplaats, met de komende bebouwing van de bloembollenvelden in Bronsgeest, zonder dat er hoegenaamd compensatie plaatsvindt, wordt ook dit stukje kwetsbare en herkenbare bollenstreek beetje bij beetje naar de kl….. geholpen. Óf, zoals een geloofsgenoot het nog niet zo lang treffend schetste: “Laat een stelletje amateurs het Noordwijk runnen en je kunt op je vingers natellen dat straks alle financiële reserves nodig zijn om te redden wat er nog te redden valt!”

Maar ja, wat willen we dan ook, wanneer uiteindelijk blijkt dat een NEP-reclameman, een NEP-diskjockey en een NEP-diender, onder leiding van een oud-gymleraar die vooral als doel heeft nog even zijn pensioengat bij ons op te krikken, alle financiële reserves er doorheen hebben gejaagd. Dus zeg straks niet dat ik u niet heb gewaarschuwd.

En waarom ben ik zo zeker van mijn zaak? Ik zal het u simpel en helder met een wedervraag proberen uit te leggen.

Stel dat onze nationale trots PHILIPS de leden van haar Raad van Bestuur zou omruilen voor de leden van ons College van Burgemeester & Wethouders! Zou u dan uw aandelen PHILIPS verkopen, of zou u juist nog meer aandelen PHILIPS kopen? Het antwoord laat zich raden. En dat, terwijl onze lokale bestuurders óók over miljoenen en miljoenen euro’s van ons belastinggeld gaan. Alleen vanwege dat gevaar ben ik, samen met onze Commissaris van de Koning, nog altijd van mening dat het goed zou zijn wanneer Noordwijk op zou gaan in één grote Bollenstreekgemeente met Noordwijkerhout, Teylingen, Lisse en Hillegom.

Maar ja, zolang lokale politieke partijen het hier voor het zeggen hebben zullen we daarop nog wel even moeten wachten. Want als er iets niet in het belang is van lokale partijen is dàt het wel!

Tóch vrees ik dat de landelijk georganiseerde partijen in Noordwijk wederom te laat tot de conclusie zullen komen dat aanvang van de gemeenteraadsverkiezingen eigenlijk al in januari van dit jaar is begonnen. Dit in tegenstelling tot de jongens en meisjes van PUUR Noordwijk. Zij hebben hiermee nu al de eerste slag gewonnen. Treurig, maar waar! Voorlopig lachen die zich suf!

kindvanderekening

En zo dreigen de burgers, werkgelegenheid, de verschillende restaurants, hotels en niet te vergeten onze detaillisten in de Hoofd- en Kerkstraat uiteindelijk het kind van de rekening te worden! Met dank aan ALLE politieke partijen in Noortuk.