OP DE KOFFIE BIJ DE POLITIEK

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Dat politici geen ondernemers zijn, wisten wij al lang. Het levende bewijs is deze week weer eens geleverd, met de aangekondigde onzinnige proef van de gemeente om mengvormen van detailhandel en horeca toe te gaan staan. Ondernemers die daar voor voelen kunnen hiervoor een aanvraagformulier invullen, waarna maximaal 25 van hen mee mogen doen met deze proef. De bakker mag een kopje koffie schenken, de herenmode zaak een glas wijn en misschien krijgt u er nog wat te knabbelen bij, dan hoeft u uw honger tenminste niet te stillen bij een van de daartoe geëigende ondernemers.

Toen ik een en ander gelezen had beste lezers, besefte ik dat hier ongetwijfeld vanuit twee invalshoeken tegenaan wordt gegeven. Als consument juich ik zo’n proef toe, sterker nog, ik zou zeggen voer maar in! Vanuit de gedachte van de horeca ondernemers zou ik mij waarschijnlijk dood ergeren aan de GEK die dit idee heeft geopperd, want wat hier staat te gebeuren is voor hen een grote klap in het gezicht.

Ik roep de strandpaviljoens dan ook op om een aanvraag te doen voor een proef om binnen de muren van hun kostbare horecagelegenheid de verkoop van leuke zomerjurkjes, bikini’s, zwembroeken en schoeisel te kunnen uitproberen. Moet je dan eens zien hoe de detailhandel in de Kerk- en Hoofdstraat reageert.

Ik begon al met te zeggen dat politici geen ondernemers zijn! Nee, zij dienen zich vooral rekenschap te geven van de verschillende belangen die er nu eenmaal zijn en daarop hun beleid te richten. Wellicht was het beter geweest om samen met de horeca een manier te bedenken waarin iedereen zich kan vinden.

Die doortastendheid heb ik nog niet gezien en dus wens ik eigenaren van koffie- en broodjewinkels, zoals o.a. DE SMAAKMAKER, de komende tijd véél succes. Zij krijgen er in één klap 25 oneigenlijke concurrenten bij. Met dank aan de verlichte geesten aan de Voorstraat.