Nog 670 dagen dan zijn ze er weer, de gemeenteraadsverkiezingen

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Noordwijk 8 mei 2016 | Laat ik beginnen met iets waarbij de huidige coalitie onder leiding van Puur Noordwijk géén geld over de balk heeft gegooid. En daar bedoel ik natuurlijk de uitgaven aan de promotie van bloemenbadplaats Noordwijk mee. Je ziet het al wanneer je Noordwijk binnen komt. “Prachtige” met gras beplantte rotondes, werkelijk een lust voor het oog, maar niet heus!

bloemenbadplaatsNoordwijkRotonde Quarles van Uffordstraat / Panhuisstraat

Nog iets waaraan de coalitie van Puur Noordwijk geen stuiver te veel heeft besteed en dat is de (financiële) ondersteuning van onze, vaak oudere, dorpsgenoten. Wethouder Marie José Fles (PvdA/GroenLinks) presteerde het om, samen met haar Bollenstreekcollega’s, een overschot aan WMO-gelden te creëren van meer dan 5 miljoen euri’s. Zelfs collegegenoot Dennis Salman snapt er geen biet van en heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan madame Fles. Maar ja, we lopen dan ook weer richting de gemeenteraadsverkiezingen.

Zo richting het einde van haar regeerperiode kun je van alles zeggen van onze PURE rakkers, maar zeker niet dat ze niets hebben geprobeerd tegen te houden. En dat gaat de Noordwijkse belastingbetaler weer de nodige tonnen euro’s kosten aan de door PUUR gemaakte kosten voor juridische bijstand.

Maar ach, ook de partij van afbraakwethouder Hans Bakker ziet de komende verkiezingen alweer op haar afkomen, en dus wordt het weer tijd om uit te delen. Oh, meneer Ronnie van de Putte wil 7, 8 of 9 hoog bouwen in het gat van palace, het maximum aan te bouwen vierkante meters verdubbelen? Opeens is dit geen enkel punt meer voor de jongens en meisjes van PUUR. En dat zij met deze ommezwaai de meest kritische leden van hun partijtje tegen de haren instrijkt, zal Hans Bakker en consorten een zomerse rotzorg zijn. Er zijn per slot van rekening meer volgzame Puur Noordwijkers, dan criticasters.

Dus beste ondernemende Noordwijkers, mochten jullie iets nieuws willen ondernemen of bouwen. Grijp dan nu uw kans! PUUR geeft u tot 20 maart 2017 CARTE BLANCHE.