Hotel De Branding uiterlijk 1 september a.s. ontruimd!

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Noordwijk | De brand onveiligheid is er de reden van dat per 1 september het voormalig hotel De Branding leeg moet zijn. De huidige bewoners, waaronder een alleenstaande moeder met 4 kinderen staan dan op straat. En hoe triest die situatie voor betrokkenen ook is, de gemeente Noordwijk zal niet met een oplossing komen. Volgens haar is de brandveiligheid de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het pand en hoeven de bewoners dan ook niet op hulp vanuit de Voorstraat te rekenen.

Het voormalige hotel aan de Rembrandtweg in De Zuid wordt vooral bewoond door sociaal zwakkeren die door omstandigheden in de problemen zijn gekomen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft hieraan echter geen boodschap en voelt zich zogezegd geen ‘vadertje staat’ die alles regelt. Als je het zelf kan, dan moet je het ook zelf maar moet doen, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Helemaal gevoelloos is de gemeente niet! Voor ca. 6 bewoners wordt er een uitzondering gemaakt, omdat deze in een wel heel vervelende situatie terecht zijn gekomen. Voor deze groep wordt gekeken of er vervangende woonruimte gevonden kan worden.