Kleijnkoor en BigBand vinden elkaar in nieuwe arrangementen

Foto: Swing Time Big Band

Herma van Piekeren, muzikaal leider van Kleijnkoor Noordwijk, kijkt altijd naar nieuwe mogelijkheden voor koor en samenwerking met anderen. Dit keer de unieke samenwerking tussen Kleijnkoor Noordwijk en SwingTime BigBand. Na de samenwerking van Udo van Boven en Herma van Piekeren bij het zomerproject Avondland van de stichting Kunstklank en de gezamenlijke composities voor een nieuwe Nederlandse musical, ontstond het idee om jazzmuziek te arrangeren voor een bijzondere muzikale combinatie.

Udo van Boven heeft zijn sporen in de Jazz muziek verdiend en werkt samen als pianist/arrangeur met koren en solisten in Nederland maar ook daarbuiten.

Herma heeft haar sporen in de koormuziek verdiend en werkt zowel solistisch als in koorverband met diverse samenstellingen, vaak in combinatie met muziektheater.

Het idee ontstond om enkele Jazz standards in een nieuw jasje te steken. Amerikaanse jazz, voornamelijk afkomstig uit de vroege roadwaymusicals en Hollywood films; songs uit “the American Songbook”. Nieuwe arrangementen voor driestemmig meisjeskoor en Bigband zijn gearrangeerd door Udo van Boven. Een unieke aanvulling in de Nederlandse koormuziek van deze tijd. De arrangementen worden voor het eerst ten gehore gebracht in het project/voorstelling That’s Entertainment.

Op vrijdag 25 november gaat That’s Entertainment in première in Theater de Muze in Noordwijk. Een bruisende muziektheatervoorstelling, gespeeld en gezongen door Kleijnkoor Noordwijk, voor deze gelegenheid speciaal begeleid door The SwingTime BigBand uit Den Haag onder leiding van de componist/arrangeur Udo van Boven. Daarnaast speelt het vaste combo van Kleijnkoor Noordwijk dat wordt gevormd door Michiel Baredse, Daan Tonies en Boris Weijers.

Zaterdag 22 oktober heeft de volledige cast van That’s Entertainment met The SwingTime BigBand in Grand Hotel Huis ter Duin een preview gegeven voor de Vrienden van Kleijnkoor Noordwijk. Aanwezig publiek gaf enthousiast aan dat dit voorproefje naar meer smaakt.

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang.

That’s Entertainment is op 25 en 26 november in theater De Muze Noordwijk om 20:30 uur en op 26 november tevens een voorstelling om 17:00 uur.