Tegelonthulling Walk of Space 2017

Foto: ESA ESTEC

Aan de mooie rij tegels met voet- en handafdrukken van astronauten in de ‘Walk of Space’ worden twee tegels met de handafdrukken van de astronauten Dirk Frimout en Claudie Haigneré toegevoegd.

Het plaatsen van de handafdrukken van de genoemde astronauten is een samenwerking tussen de gemeente Noordwijk, Space Expo en ESA-ESTEC. Genoemde organisaties willen ermee de sterke band benadrukken tussen Noordwijk en de ruimtevaart. Met elke handafdruk die wordt toegevoegd aan de ‘Walk of Space’ laten we zien dat de ruimtevaart op heel veel manieren belangrijk is voor Noordwijk en Nederland.

De twee tegels in de ‘Walk of Space’ worden onthuld door astronaut Dirk Frimout.

Dirk Frimout was 1992 de allereerste Belgische astronaut in de ruimte tijdens Spaceshuttlemissie STS-45. Van 24 maart tot 2 april cirkelde hij als een van de zeven astronauten met de Spaceshuttle Atlantis 143 keer om de aarde.

Claudie Haigneré was als tweede niet-Russische Europese vrouw in de ruimte. Haigneré vloog één keer naar de Mir (1996) en één keer naar het internationale ruimtestation ISS (2001). Haigneré beëindigde haar ruimtevaartcarrière in 2002 en werd politicus. Ze diende in de regering als minister van onderzoek en nieuwe technologieën (2002-2004) en als minister van Europese zaken (2004-2005).

Iedereen is van harte welkom om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te zijn!

De Space Monskey & Star Wars figuren (De Dutch Garrisons) zijn aanwezig en iedereen kan daarmee op de foto!

Waar?

Koningin Wilhelmina Boulevard 20 Walk of Space (thv Hotel van Oranje)
2202 GV Noordwijk

Wanneer?

  • Zaterdag 7 oktober 2017om 12.00 uur

Prijzen?

  • Entree gratis

Reacties