Studenten organiseren workshops om geld op te halen voor goed doel Afrika

Foto: Hoge School Leiden

Studenten van Hogeschool Leiden organiseren een workshopmiddag op zaterdag 4 november in Noordwijk om geld op te halen voor een goed doel in Afrika. Tijdens deze middag halen we geld op voor pionier Georges, basisschool directeur in Burkina Faso. Met het geld krijgt hij een schoolbus om alle kinderen naar school kunnen. De studenten doen dit in opdracht van goededoelenorganisatie MIVA die zich inzet voor derdewereldlanden.

 

Hoe ziet de dag eruit?

De middag zal om 12 uur beginnen met een kop koffie of thee. Daarna begint het programma met als eerst drie rondes workshops. Deze zullen een half uur duren en tijdens deze workshops krijgt u basiskennis van verschillende onderwerpen.  Denk hierbij aan lachyoga, wijnproeven en Afrikaanse dans. Na drie rondes met variërende workshops is er een muzikaal optreden. Tot slot zal de veiling van start gaan. Op de veiling worden verschillende items geveild uit de buurt van Noordwijk.

Een schoolbus voor kinderen in Burkina Faso  

Het opgehaalde geld gaat naar Georges Bilgo, directeur van een basisschool in Burkina Faso. Op zijn school zitten ook kinderen met een handicap. Voor hen is het niet mogelijk is om naar school te komen. Met een schoolbus kan Georges alle kinderen in de regio onderwijs bieden. Naast onderwijs is er fysiotherapie aanwezig op de basisschool, waarmee de gehandicapte leerlingen geholpen worden. Een gewone schoolbus is voor de wegen van Burkina Faso niet genoeg. Daarom gaat het ingezamelde geld naar een speciaal aangepaste schoolbus. Door de kinderen te voorzien van onderwijs krijgen ze een kans op een toekomst.

MIVA: de kracht van het individu

Al sinds 1935 zet MIVA zich als goededoelenorganisatie in voor derdewereldlanden. In deze landen steunt MIVA pioniers die strijden voor mensenrechten. MIVA helpt hen met vervoers- en communicatiemiddelen. Zo regelen ze een boot om op moeilijk bereikbare eilanden te komen. Maar ook bijvoorbeeld een motorambulance die het verschil maakt voor honderden moeders die daardoor kunnen bevallen in een ziekenhuis. MIVA gelooft in de kracht van het individu; één persoon kan het verschil maken voor velen.

Reacties

article
13959
Studenten organiseren workshops om geld op te halen voor goed doel Afrika
Studenten van Hogeschool Leiden organiseren een workshopmiddag op zaterdag 4 november in Noordwijk om geld
https://noordwijk.nieuws.nl/nieuws/20171024/studenten-organiseren-workshops-om-geld-op-halen-goed-doel-afrika/
2017-10-24T17:08:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/242/2017/10/24170752/hoge.school.leiden.jpg
Events, Nieuws, Opmerkelijk