Burgemeester Rijpstra benoemd tot portefeuillehouder cybercrime

Foto: Gemeente

Op 30 november 2017 werd burgemeester Jan Rijpstra benoemd tot bestuurlijk portefeuillehouder cybercrime. Dit gebeurde tijdens een vergadering van het Regionaal Bestuurlijk Overleg (RBO). Zij bestaat uit de regio-burgemeesters, het Openbaar Ministerie en de politiechef van de eenheid Den Haag.

Meer samenwerking tussen gemeenten

Burgemeester Rijpstra presenteerde een plan van aanpak, een handelingsperspectief voor burgemeesters. Het doel: meer afstemming en samenwerking tussen gemeenten en inzetten op preventie ten aanzien van cybercrime. Digitale criminelen slaan namelijk zonder waarschuwing toe. In 2021 heeft de helft van de misdaad in Nederland te maken met cybercrime, aldus het Openbaar Ministerie.

Bewustzijn vergroten

Het vergroten van het bewustzijn over de digitale gevaren is cruciaal. De gemeente Noordwijk loopt daarbij voorop. Zij organiseerde op 22 november 2017 een succesvolle voorlichtingsbijeenkomst in De Muze. 140 Noordwijkse burgers en ondernemers waren daarbij aanwezig. Andere gemeenten gaven aan het Noordwijkse voorbeeld te willen volgen. Noordwijk wil ook het bewustzijn specifiek onder jongeren vergroten.

Belangrijke tips

Voorbeelden van belangrijke tips: gebruik niet zomaar openbare wifi en klik niet zonder na te denken op bijlagen of links in e-mails. Doe aangifte als u slachtoffer bent geworden van cybercrime. Meer informatie over preventie vindt u op www.alertonline.nl.

article
14053
Burgemeester Rijpstra benoemd tot portefeuillehouder cybercrime
Op 30 november 2017 werd burgemeester Jan Rijpstra benoemd tot bestuurlijk portefeuillehouder cybercrime. Dit gebeurde
https://noordwijk.nieuws.nl/nieuws/20171205/burgemeester-rijpstra-benoemd-tot-portefeuillehouder-cybercrime/
2017-12-05T00:00:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/242/2017/12/07115155/Cybercrime.jpg
cybercrime
Nieuws