Stembureauleden en stemmentellers gezocht

Foto: gemeente Noordwijk

Woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten en de leden van het algemeen bestuur van de Waterschappen. Vind je het leuk om een dagje mee te doen op een stembureau en/of ’s avonds stemmen te tellen? Voor de komende verkiezingen zoeken wij (reserve-)stembureauleden én stemmentellers.

Hoe ziet zo’n dag op het stembureau er uit?

’s-Morgens om 07:00 begint de dag met het inrichten van het stembureau. Het bureau opent om 07:30 uur en sluit om 21:00 uur. Je bent samen met drie anderen verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen je stembureau.

Er wordt gewerkt in twee diensten; van 7:00 uur tot 14:00 uur óf van 14:00 uur tot 21:00 uur. Na sluiting van het stembureau worden de stemmen met alle stembureauleden geteld. Als je als stemmenteller wordt ingedeeld begin je om 21:00 uur en helpt bij het tellen van de stemmen.

Ervaring

Het is niet erg als je nog geen ervaring hebt als stembureau-lid. Je krijgt een (digitale) instructie.

Wie zoeken wij?

Ben je minimaal 18 jaar, wil je een bijdrage leveren aan een goed verloop van de verkiezingen, kan je nauwkeurig werken, ben je fysiek in staat bent een lange dag te maken en aan het einde van deze lange dag nog fris genoeg om stemmen te tellen? Dan ben jij een geschikte kandidaat!

Aanmelden?

Stuur een e-mail naar [email protected] onder vermelding van ‘stembureauleden’. Vermeld in de mail je naam, adres en geboortedatum. Stembureauleden en stemmentellers ontvangen een vrijwilligersvergoeding.