Stoomtrein Katwijk Leiden viert op Hemelvaartsdag nationale stoomtreindag

Foto: Stoomtrein Katwijk Leiden

Donderdag 30 mei a.s. is het Hemelvaartsdag. Deze dag is uitgeroepen tot nationale stoomtreindag. Bij Stoomtrein Katwijk Leiden worden twee stoomlocomotieven opgestookt en kunt u een stukje meerijden op de voetplaat naast de stoker en de machinist.

Twee stoomlocomotieven in bedrijf

Al bijna 50 jaar onderhouden en restaureren de vrijwilligers van Stoomtrein Katwijk Leiden een grote collectie stoomlocomotieven. Deze locomotieven staan opgesteld in het museum en in de stoomlocomotievenloods. Maar als tijdens rijdagen ’s morgens in alle vroegte een stoomlocomotief wordt opgestookt, komt dit bijzondere museum bij Wassenaar pas echt tot leven. Met Hemelvaartsdag worden twee stoomlocomotieven ingezet.

Meerijden op de voetplaat

Omdat het Nationale Stoomtreindag is, poetsen de stoker en machinist hun locomotieven extra op. In de groene lak van beide locomotieven kun je je spiegelen en de koperen leidingen zullen glimmen in het zonlicht. De magie van een stoomlocomotief zal nooit verdwijnen. Op deze speciale dag mag u komen kijken bij het vuur en kunt u zelfs een stukje meerijden op in de cabine. Een unieke ervaring voor jong en oud.

Meer te zien en te doen

In dit kindvriendelijke museum gaat u terug in de tijd. U kunt ook nog meerijden met een ouderwetse dieseltrein en rondstruinen tussen de historische gebouwen in het buitenmuseum. Binnen in het museum valt ook veel te ontdekken. En als kinderen voorzichtig zijn mogen ze ook met hun handen kijken.

Volwassenen betalen € 9,– voor een stoom- en een dieselrit + de toegang tot het binnen- en buitenmuseum. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen voor € 7,- – naar binnen en de allerjongste kinderen mogen gratis mee. Parkeren kan gratis voor de deur.

Het museum ligt direct aan de A44, afslag Leiden Zuid. Vanaf Amsterdam afslag 8 en vanuit Den Haag afslag 9.