NZ&PC en zwembad BinnenZee zwemmen mee met Maarten van der Weijden 11-stedenzwemtocht

Foto: Facebook Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden zwemt op vrijdag 21 juni opnieuw de 11-stedentocht. Maarten, zelf ex-kankerpatiënt, zwemt de 11-stedentocht om met zijn Maarten van der Weijden Foundation zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. NZ&PC en zwembad BinnenZee vonden dit een mooie gelegenheid om de handen ineen te slaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Wij doen dit door Maarten van der Weijden te ondersteunen met een heus meezwem-evenement in zwembad BinnenZee.

Wij willen de Inwoners van Noordwijk en wijde omgeving uitdagen om virtueel 11-honderd meter of voor de jonge jeugd 11 banen mee te zwemmen met Maarten van de Weijden in het wedstrijdbad van BinnenZee in Noordwijk. De start van het evenement is gelijk met de start van de barre tocht van Maarten om 17:30 en de zwemmers hebben tot 19:00 uur de tijd om hun prestatie te leveren. De volledige opbrengst gaat naar de Maarten van der Weijden Foundation.

Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden voor 11-honderd meter (44 banen); kinderen onder de 12 jaar voor 11 banen. Via een 11-stedenstempelkaart volgen de stempelaars de meters die deelnemers maken. Deelname kost 11 euro wat volledig wordt gedoneerd aan de Maarten van der Weijden Foundation. Daarnaast kunnen enthousiaste deelnemers zich ook laten sponsoren door familie, kennissen of buren.

Tickets zijn beschikbaar via de webshop op www.binnenzee.com

Zwembad Binnenzee en de NZ&PC zwemmen doen graag mee graag om Maarten van der Weijden te steunen bij zijn tocht en missie. Danny van Haalen (manager van het zwembad) en Gerbrand Ruiter (voorzitter Noordwijkse Zwem en Polo Club) : “Wij vinden het een prachtig initiatief om ons in te zetten en aandacht te vragen voor het goede doel. Virtueel meezwemmen met Maarten van der Weijden, die zich helemaal geeft voor het goede doel, past goed bij onze doelstelling van het stimuleren van de zwemsport. Samen met lokale zwemfanaten uit Noordwijk steunen wij Maarten. Het zou fantastisch zijn als wij als zwembad en vereniging een mooie sportieve maar zeker ook financiële bijdragen aan de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek kunnen doen.”