Vroege wandelaars genieten tijdens Midzomernachtwandeling

Foto: Winnifred Ferro

Op zondag 16 juni vertrokken in alle vroegte ruim 120 wandelaars voor de Midzomernachtwandeling van de Noordwijkerhoutse Strandlopers. Twintig kilometer wandelen, de natuur horen ontwaken, de zon op zien komen en een ontbijtje.

De atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) organiseert traditiegetrouw rond de langste dag van het jaar de Mizomernachtwandeling.

In alle vroegte was om 4.00 uur de Hardloopwinkel in Noordwijkerhout open alwaar de deelnemers de wandelroute ontvingen en een kopje koffie of thee. Door de wandelaars werd dit zeer op prijs gesteld, zeker door diegenen die niet uit de Bollenstreek kwamen. Om halfvijf gingen ruim 120 enthousiaste wandelaars van start. De route van 20 km was zorgvuldig uitgekozen zodat diverse landschapstypen (weiland, bos, duin en strand) samen met de opgaande zon ervaren konden worden.

Dit jaar ging de route over het voormalig BAVO-terrein richting de Duindamseslag. Vandaar gingen de wandelaars door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer Hollands Duin richting Noordwijk. Bovenop het hoogste duin kwam de zon op. Menig wandelaar stond even stil en genoot van dit moment.

Daarna door naar strandafrit 21 voor een stop bij Beach Break. Ook daar stond de koffie en thee klaar voor de vroege wandelaars. Het strand was breed, na de vloed van 3:00 uur, en het water uit de zwinnetjes stroomde, geholpen door de zuidwestenwind, vlot naar zee. Na 4 km werd bij de Duindamseslag het strand weer verlaten. Sinds januari jongstleden beschikt de NSL over een clubhuis: Cooling Duin. Een uitstekende plek voor een korte tussenstop alvorens de wandelaars via het landgoed Leeuwenhorst richting Noordwijkerhout liepen.

Bij de Witte Kerk was het eindpunt van een fijne en mooie wandeling. Tevoren kon een ontbijtje bij Lunchroom Arthur geboekt worden. Wie dat had gedaan, werd beloond met een goed verzorgd, smakelijk ontbijt.

De tiende editie van de Midzomernachtwandeling is op zondag 21 juni 2020. Een foto album van de Midzomernachtwandeling 2019 is te vinden op de Facebooksite van de NSL: Noordwijkerhoutse Strandlopers.

De NSL, opgericht in 1968, is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.