Dansschool Cinderella viert 20-jarig jubileum

Foto: Richard van Egmond

Afgelopen weekend vierde de Noordwijkse Debbie Huson het 20-jarig bestaan van haar dansschool in Leiden in zo’n drie van de vier uitverkochte shows van theater de Muze.

Debbie Huson heeft een dansschool met zo’n 500 leerlingen en een fantastisch team van docenten waarvan ze de helft zelf nog les heeft gegeven. Tevens richtte ze in 2018 VIBES op; een Co-workingspot voor ambitieuze vrouwen in Noordwijk.

Het thema van de jubileumshows was ‘Iconen’. Naast Martin Luther King werd er ook gedanst over iconen als Anne Frank, Aletta Jacobs en Rembrandt. Stuk voor stuk iconen die de wereld hebben veranderd op hun eigen manier. Alles werd uitgevoerd met indrukwekkende dansen en prachtige muziek.

Voor de allerjongsten (vanaf 2 jaar) dansten ze op hun iconen zoals Nijntje, K3, Roodkapje en niet te vergeten Pippi Langkous met haar vrolijke vlechten. Alle shows eindigden met het ballet der balletten, ‘De Notenkraker’.

Deze jubileumshows waren stuk voor stuk juweeltjes, met heel veel talent en passie van de leerlingen en niet te vergeten prachtige kostuums, die iedere dans tot een juweeltje maakten.

Een aantal leerlingen van Cinderella volgen inmiddels, net als Debbie destijds, lessen op o.a. de Dansacademie in Amsterdam.

Tekst: Richard van Egmond