General Manager Radisson Bu Palace Hotel wint bijzondere award

Foto: Radisson Blu Palace Hotel Noordwijk

Tijdens een bijeenkomst van Emma at Work vond afgelopen donderdag de uitreiking van de ‘Emma at Work Ambassadeurs Award 2019’ plaats. Presentatrice Irene Moors en directeur van de stichting, Marlies van Hilten, reikten deze award uit aan de General Manager André Aaij van het Radisson Blu Palace Hotel uit Noordwijk aan Zee. De jury sprak vol lof over André die zich al jaren inzet voor de stichting op diverse manieren. Waar het maar kan brengt de General Manager de stichting onder de aandacht van andere ondernemers. 

Emma at Work is in 2006 opgericht in het Emma Kinderziekenhuis/AMC en begeleidt jongeren met een chronische fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Voor deze jongeren is het belangrijk om van jongs af aan werkervaring op te doen om hun kansen op een (financieel) zelfstandige toekomst te vergroten. Emma at Work bemiddelt deze jongeren naar werk in de vorm van bijbanen, vakantiebanen of vaste banen. 

André Aaij – “Wij hebben al enkele jaren collega’s in dienst via Emma at Work. Ik vind het belangrijk om deze jongeren ook een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Ze mankeren vaak ‘niets’ waardoor ze werk bij ons niet zouden kunnen doen, hebben alleen wat extra aanpassingen nodig in bijvoorbeeld werktijden of aangepaste materialen zoals bureaustoelen of een muis voor de computer. Dat is zo geregeld! Ik denk altijd maar – als mijn dochter een chronische ziekte zou hebben dan zou ik deze vorm van steun van een bedrijf ook geweldig vinden. Deze jongeren willen heel graag werken en zijn heel erg dankbaar voor het feit dat je ze helpt om werkervaring op te doen en een start te maken aan hun carrière. Wij kunnen de extra ondersteuning op bepaalde afdelingen goed gebruiken. Momenteel werkt Tom 4 dagen per week bij ons op de afdeling accounting en marketing”.

Het hotel brengt de stichting onder de aandacht waar ze maar kan. Aaij: “We hebben onze netwerkavond Blu Connect een keer in het thema van Emma at Work gezet. We zijn met de ondernemers die zich hadden ingeschreven gaan rolstoelrugbyen in de vergaderzaal van het hotel en 2 jongeren van Emma at Work hebben zichzelf gepresenteerd voor de groep. Een van de twee is inmiddels werkzaam bij een ondernemer die er die avond bij was. Ook hebben wij onze sales managers op pad gestuurd met een consultant van Emma at Work. De sales managers hebben bij onze relaties Emma at Work geïntroduceerd en ook hieruit zijn nieuwe werkplekken gekomen. Voor ons makkelijke initiatieven om de stichting helpen. Uiteraard sluit dit ook naadloos aan bij de MVO-visie van het hotel”. 

Voor al deze mooie initiatieven en het oprechte ambassadeurschap is Andé Aaij dan ook beloond met de Emma at Work Ambassadeurs Award 2019. “Heel blij en trots zijn we op de award maar voor ons is het de normaalste zaak van de wereld om de jongeren een kans te geven in het hotel” aldus Aaij.