Uitreiking fotowedstrijd Groene Cirkel Bijenlandschap

Foto: Groene Cirkel Bijenlandschap

Maandag zoemde het met geïnteresseerden bij de Bijenstal in Katwijk. De drie prijswinnaars van de Fotowedstrijd Groen Cirkel Bijenland ontvingen hun prijs voor de mooiste bijenfoto uit handen van Rien Nagtegaal, wethouder groene leefomgeving en mobiliteit gemeente Katwijk. 

Om de betrokkenheid bij de bijen en hun onmisbare rol als bestuiver te vergroten organiseerde Groene Cirkel Bijenlandschap ook dit jaar een fotowedstrijd. Inwoners van de gemeenten Wassenaar tot Hillegom en van de kust tot Nieuwkoop konden meedoen met deze wedstrijd.  

De fotowedstrijd was een succes! Met 748 inzendingen was het aantal veel meer dan voorgaande jaren. Een hele klus voor de jury om uit zo veel mooie foto’s de winnaars te kiezen. Zij keken hierbij naar: technische kwaliteit, compositie, creativiteit en de X-factor.

Tentoonstelling

Om de winnaars extra in het zonnetje te zetten waren de winnende foto’s tentoongesteld in de fraaie bloementuin. Na een korte bezichtiging van de foto’s en deskundige toelichting vanuit jurylid Joost Bouwmeester ontvingen de winnaars hun prijs uit handen van wethouder Rien Nagtegaal. Alle prijswinnaars kregen ook een ingelijste afdruk van hun foto.

De winnaars van de eerste en tweede prijs waren zichtbaar blij met hun prijs, respectievelijk een workshop natuurfotografie en een cadeaubon twv €60 aan tuinplanten. De winnaar van de derde prijs kon er helaas niet bij zijn maar maakte een mooi gebaar en gaf haar prijs, een bijenhotel, aan Hortus Leiden waar ze ook haar winnende foto had gemaakt. 

Over Groene Cirkel Bijenlandschap 

Boeren, burgers, overheden, wetenschap, bedrijfsleven, beheerders van gebieden en maatschappelijke organisaties, allemaal werken zij samen binnen de Groene Cirkel Bijenlandschap om een netwerk van bloemrijke bermen, erven, tuinen, parken, bedrijventerreinen, en recreatie- en natuurgebieden te creëren. Al die grote en kleine stukjes grond vormen schakels die ervoor zorgen dat de bijen de beschikking hebben over een groter leefgebied en minder kwetsbaar worden. En zo zorgen we ook voor een mooi, kleurrijk landschap.