Culturele spiegels op de Noordwijkse boulevard

Foto: Richard van Egmond

Maak selfies die je wél direct mooi vindt… In het kader van het themajaar ‘Cultuur Verbindt’ onthulde wethouder Sjaak van den Berg vanmiddag op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk vier culturele spiegels die je één voor één uitnodigen om te bewonderen, om je mee te verbinden en om mee op de foto te gaan.

De spiegels tonen kunstuitingen van Henriette Roland Holst, Joke C. Bos, Janieck Devy, Noordwijkerhoutse Natacha Hulsebosch kunstenaar en Max Liebermann. Allen komen zij uit Noordwijk of verbleven zij langere tijd in Noordwijk.

Door de spiegels sta je letterlijk oog in oog met het werk van één van de kunstenaars. Hoe? Je ziet jezelf in de spiegel en je bent verbonden met de omgeving. De getoonde kunstuitingen weerspiegelen ook de tijd en de sfeer waarin ze zijn gemaakt en geven meer informatie over de kunstenaar en het kunstwerk.

De culturele spiegels zijn in opdracht van de Gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing ontwikkeld en vormgegeven door 52 graden noorderbreedte. Ze zijn nog zeker dit hele jaar te bewonderen aan de Noordwijkse boulevard.

Bron: VVV Noordwijkerhout