Astrid Warmerdam gaat in gemeenteraad verder met ‘Doen!’

Foto: Frans van Steijn

Doen! Dat is de nieuwe partijnaam van Astrid Warmerdam die tot voor kort namens Puur in de Noordwijkse gemeenteraad actief was. Medio augustus maakte ze bekend dat ze niet langer deel uitmaakt van de Puur!-fractie. Noordwijk Nieuws sprak met Astrid Warmerdam over de breuk, haar ambities en haar visie op de invulling van het raadslidmaatschap. 

Doen! De partijnaam waarmee Astrid Warmerdam haar raadswerk gaat voortzetten.

 “Het was een puur persoonlijke kwestie,” blikt ze terug op de breuk met Puur. “Op een gegeven moment is het trekken aan een dood paard. Dat is verspilde energie.” Ze benadrukt dat Puur en zijzelf in goed overleg uit elkaar zijn gegaan.

Nu het zomerreces bijna voorbij is, maakt Astrid Warmerdam zich op voor een nieuw ‘hoofdstuk’ in haar raadslidmaatschap. In haar persbericht gaf ze al aan op een positieve manier politiek te willen bedrijven. Dat is nog steeds haar inzet. “Ik vind ‘oppositie’ en ‘coalitie’ eigenlijk rotwoorden,” vertelt ze. 

Ze wil samen met haar collega’s in de gemeenteraad de schouders eronder zetten en de fusie tot een succes maken. “Dan helpt het niet om elkaar vliegen te gaan afvangen,” vindt Astrid. Ze noemt als voorbeeld de bebouwing van Bronsgeest. “Je moet als gemeenteraad ook eens blij zijn met het maximaal haalbare in plaats van blijven steken in een negatieve sfeer,” zegt ze. 

Mét elkaar bereik je veel meer, vindt Astrid. Ze werpt zichzelf graag op om als verbinder binnen de gemeenteraad op te treden. Niet alleen om de fusie tot een succes te maken maar op tal van onderwerpen een positieve ‘touch’ te bewerkstelligen. 

Zorgt de partijnaam ‘Doen’ niet voor argwaan bij andere raadsfracties? “Nee,” zegt ze glimlachend. “Ik ga ervan uit en juich het toe als andere fracties ook alles doen wat in hun vermogen ligt. Ik wil met deze naam juist het ‘doen’ onderstrepen,” aldus Astrid Warmerdam. Ze ziet zichzelf dan ook meer als een doener dan een visionair.

Ze hoopt dat nieuwe mensen zich aansluiten bij haar nieuwe partij in oprichting. Ze is bereikbaar via Facebook en de contactgegevens op de website van de gemeente Noordwijk.