De Nomade strijkt neer op het strand van Noordwijk

Foto: Nomade Beach House

Nomade Beach House is de nieuwe naam van Blu Beach! Dezelfde locatie aan het strand van Noordwijk en hetzelfde fantastische uitzicht, in een nieuw jasje en met een nieuw menu geënt op het Midden-Oosten en de Méditerranée.

Na acht jaar met veel succes het concept Blu Beach geëxploiteerd te hebben, was het tijd voor vernieuwing. Tijden veranderen, de wensen en behoeften van de gasten veranderen. Velen zoeken ontspanning en quality time buiten de deur, samen met familie en vrienden op een plek waar je van alle gemakken voorzien bent. Zo is Nomade Beach House ontstaan.

Grote veranderingen

In het nieuwe concept ligt de nadruk op relaxte gastvrijheid in een ongedwongen sfeer. Nomaden leiden een zwervend bestaan, maar zodra zij zich ergens vestigen, gebruiken ze hun ervaringen vanuit hun reizen. Neem bijvoorbeeld de Bedoeïen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, een bijzonder gastvrij volk waar de wensen van de gast altijd voor hun eigen wensen gaan.

Precies die uitgangspunten vormen de basis voor Nomade Beach House. Het interieur is een knipoog naar het Midden-Oosten en Azië, de menukaart heeft invloeden vanuit de rijke keuken van het Midden-Oosten én het Middellandse zeegebied.

Voor de realisatie van dit nieuwe concept werkte eigenaar Sjoerd Hoogervorst samen met Van Egmond Architecten, die onder meer het interieur van Lounge Palace Hotel, het kantoor van EMI Music en Josh V HQ hebben ontworpen. De indeling van het restaurant ging flink op de schop. Hij vertelt: “De verbouwing was niet alleen gewenst vanuit esthetisch oogpunt, maar zeker ook om praktische redenen. Door het verplaatsen van de bar kunnen we ook tijdens drukke zomerdagen het terras optimaal bedienen. Het zit in onze aard om continu te blijven verbeteren. De verbouwing is net aan achter de rug, en nu liggen er al plannen op tafel voor de realisatie van een serre.”

Zelfde mogelijkheden

Het ruime terras met uitzicht over het strand en de zee biedt talloze mogelijkheden. Hoogervorst: “We zijn een officiële trouwlocatie van de Gemeente Noordwijk en ook voor zakelijke events bieden we opties voor dagdelen of meerdere dagen.” Nomade Beach House is het hele jaar geopend.

Nomade Beach House is klaar voor een nieuw zomerseizoen.

www.nomadebeachhouse.nl – Koningin Wilhelmina Boulevard 104 – strandafrit 12, Noordwijk