Tieners Sidney en Lysanne zakelijk actief met Pietenverhuur

Foto: Pietenverhuurnoordwijk

Sidney (12 jaar) en Lysanne (14 jaar) zitten beiden op de middelbare school, vieren sinds hun vroege jeugd al Sinterklaas en zijn dol op dit magische Nederlandse kinderfeest. Sidney zit in de brugklas van het Leeuwenhorst College en Lysanne  zit in klas 2 van eht TTO gymnasium op het Rijnlands in Oegstgeest. Ze kennen elkaar al heel lang en hun ouders zijn goed bevriend.

Nu ze zelf niet meer ‘geloven’ willen ze graag vooral kinderen dit magische feest super leuk laten meebeleven. Daarom zijn Sidney en Lysanne ‘Pietenverhuur Noordwijk‘ begonnen. Een korte kennismaking:

Welk bedrijf hebben jullie opgericht?

Wij hebben Pietenverhuurnoordwijk opgericht. Wij kunnen worden ingehuurd als pieten, dit jaar op 30 november en in de periode 1 tot en met 7 december. Als je interesse hebt kun je dat aangeven via een bericht aan YoungPwr of een bericht via onze Facebookpagina.  

Hoe lang doen jullie dit al?

Sidney: “Ik doe dit voor het tweede jaar, maar zo samen doen we het dit jaar voor het eerst. Dat is ook veel gezelliger!”

Hoeveel geld heb je moeten investeren om dit bedrijf op te starten?

We hebben geïnvesteerd in de pietenpakken, strooigoed, goede schminkspullen, het printen van flyers en nog wat kleine dingen. We willen de beste worden in Noordwijk en omgeving.

Hoe komen jullie aan klanten?

Wij komen aan klanten via social media, kennissen van onze ouders, flyers en mond-tot-mondreclame.

Wat is het grappigste dat jullie hebben meegemaakt?

Lysanne: “We hadden gevraagd of mijn vader als Sinterklaas wilde optreden. Eerst wilde hij dat wel, maar later trok hij zich terug. We denken dat hij zich er nog te jong voor voelt en het te spannend vindt, haha.” 

Waar moet je aan denken als je een eigen bedrijf start?

Als je een eigen bedrijf start op de middelbare school, moet je alles goed plannen: vervoer, wie de socialmediaposts doet en wat de kosten zijn. We hebben veel hulp van de moeder van Sidney. Ook hebben we een goede deal gesloten voor de pakken, mede doordat Sidney een middag hielp met pietenpakken sorteren in de winkel. 

Wat zouden jullie jonge ondernemers willen adviseren?

Dat als ze een goed plan hebben, ze dat moeten delen met iemand die ze daarbij kan helpen. Je creativiteit alle kans geven om te sprankelen. Leef je droom!

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

Sidney: “Ik was altijd al groot fan van het Sinterklaasfeest. Ieder jaar huur ik een echt pietenpak bij Hoppezak in Leiden. Vorig jaar hebben winkeliers in Voorschoten mij al ingehuurd als Zwarte Piet. Daar is mijn idee gestart voor dit bedrijf. Ik heb Lysanne gevraagd om dit voort te zetten in Noordwijk en de Bollenstreek.” 

Bron: YoungPWR