Statiegeldactie Dirk van den Broek levert 47.792 euro op voor CliniClowns

Foto: Dirk-CliniClowns

Klanten van Dirk van den Broek geven samen € 47.792 aan CliniClowns. In februari en maart liep de statiegeldactie van de supermarkt. De opbrengst is ongekend hoog. “Met dit bedrag kunnen we ruim 3.000 extra kinderen bezoeken of vaker langskomen in het ziekenhuis” aldus Coen Abbenhuis, directeur van CliniClowns. Tara van Klooster (Dirk van den Broek) overhandigde vandaag in Noordwijk de cheque aan CliniClowns.

CliniClowns komen bij kinderen in ziekenhuizen en instellingen op bezoek. Ze spelen samen, waardoor de kinderen afleiding en plezier beleven. Zieke en gehandicapte kinderen worden vaak geconfronteerd met wat ze níet kunnen, CliniClowns focust zich juist op wat ze wél kunnen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten, zorgen ze ervoor dat kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en weer kind kunnen zijn.
Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat dit de behandeling van de kinderen ten goede komt. Samen spelen kan angst verminderen, pijn verlichten en geeft emoties de ruimte. Kinderen kunnen weer lachen, ontspannen en op zichzelf vertrouwen.
 
Gesteund door Dirk
“Dit is het vierde jaar dat klanten van Dirk van den Broek hun statiegeldbonnen doneren aan CliniClowns. Zo betekenen ze echt iets voor kinderen zoals bijvoorbeeld Merel. Ze is 5 jaar en net geopereerd. De CliniClowns laten haar even de pijn vergeten. Dat is zo’n waardevol moment. Ook voor haar ouders. Samen maken de klanten van Dirk ruim 3.000 van dit soort momenten mogelijk. Echt fantastisch.” aldus Coen Abbenhuis, directeur van CliniClowns.
Tara van Klooster, goede doelen coördinator bij de supermarktketen, vult aan: “CliniClowns doet ontzettend belangrijk werk en daar levert Dirk van den Broek graag een bijdrage aan. We faciliteren de actie in al onze supermarkten, maar uiteindelijk zijn het onze klanten die hun statiegeldbonnen schenken. Prachtig om deze cheque namens hen te mogen uitreiken.”
Over CliniClowns
CliniClowns komen sinds 1992 in contact met zieke en gehandicapte kinderen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns ervoor dat deze kinderen weer even kind kunnen zijn. En dat komt de behandeling ten goede. Want samen spelen, weer even kind zijn, kan angst verminderen, pijn verlichten en het geeft emoties de ruimte. Ruimte om te kunnen lachen, te ontspannen, om weer op jezelf te kunnen vertrouwen. Kortom: beter voelen helpt om beter te worden. CliniClowns. Geen kinderachtig effect.

Inmiddels bezoeken 76 clowns ruim 100 ziekenhuizen en andere instellingen door heel Nederland. En ontmoeten de clowns zo’n 90.000 kinderen: thuis, op school, tijdens evenementen en online.

CliniClowns Nederland is aangesloten bij The European Federation of Hospital Clown Organizations. Zij heeft het EFHCO kwaliteitslabel ontvangen voor clownsorganisaties wereldwijd die voldoen aan strikte artistieke, financiële en organisatorische eisen.